09/04/2022

Tres punts per sortir del descens

2 min

Un dels atractius del futbol és veure com un equip inferior en tots els sentits s’imposa al superior. Un que suma set derrotes consecutives guanya el que té sis victòries seguides. L’equip que lluita per evitar el descens, i que és el segon més golejat de la categoria, guanya en intensitat, ganes i concentració a un que juga la Champions i que possiblement té la plantilla més completa de la lliga. Ara bé, vist el partit en conjunt, el Mallorca s’ha merescut la victòria, perquè ha desconnectat el joc de l’Atlètic de Madrid amb els mateixos arguments que fa servir el seu entrenador, Diego Pablo Simeone. Plantejament en mà, avui Javier Aguirre n’ha sortit guanyador i no li ha fet falta posar dues línies de cinc jugadors davant Sergio Rico.

Després d’una primera part de les anomenades soporíferes, la segona ha tingut un altre color. El plantejament defensiu de l’entrenador mexicà ha estat perfecte i no ha concedit ni una sola rematada entre els tres pals. El debut de Javier Aguirre a Son Moix davant els més de quinze mil espectadors ha estat perfecte i la resposta del grup, immillorable. Gairebé tots els qui han jugat han acabat amb rampa i mig lesionats, com ha estat el cas d’Antonio Sánchez, que ha fet un gran esforç, i el de Baba, que ha estat més centrat que mai, fins i tot ha hagut de ser retirat en llitera per una pilotada a la cara, de la qual esperam que es recuperi aviat.

Avui a Son Moix s’han produït diverses notícies i totes positives. A banda dels tres punts que serveixen per sortir de la zona de descens, i això sempre significa una gran empenta, un dels jugadors més satisfets ha estat Sergio Rico. A la fi el porter andalús acaba un partit sense encaixar cap gol i un capvespre relativament tranquil. Porteria a zero és el gran objectiu d’aquest Mallorca i de Javier Aguirre des que aterrà a Palma. En el segon partit que dirigeix, ho ha aconseguit i, a més, ha estat davant un dels forts de la lliga. Curiosament, el Mallorca és, de moment, l’únic equip que ha guanyat en els dos enfrontaments aquesta temporada l’Atlètic de Madrid. No sé si haurem de tornar a recórrer a l’efecte Muriqi, però no hi ha dubte que el davanter kosovar ha tornat a marcar, encara que sigui de penal, i ha ajudat molt en defensa. Guanyar fa riure, i sobretot després de set derrotes consecutives. Una alegria que hauria de tenir continuïtat dissabte que ve davant l’Elx al Martínez Valero.  

Ricard Pla és periodista

stats