02/10/2021

Reina: el garant del Mallorca

2 min

Per pura estadística i lògica, el problema a la porteria del Reial Mallorca creat per l’entrenador s’ha resolt a favor de Manolo Reina, el capità. L’andalús, un dels pilars del vestidor de Son Moix, s’ha reivindicat amb una bona actuació, i sobretot evitant que el seu equip perdés dos punts. L’aturada en el llançament del penal de Morales ha estat clau i el Mallorca ha sumat tres punts molt importants i merescuts —tot s’ha dir— davant un teòric rival directe. Manolo Reina ha exhibit la professionalitat que l’ha caracteritzat a Segona B, Segona A i a Primera Divisió. I això que a la primera incursió en perill que ha fet l’equip de Paco López, Reina no ha estat gens encertat. Martín Valjent, un altre indiscutible a l’eix de la defensa, ha salvat un gol cantat en una sortida en fals del porter. Després, el capità mallorquinista ha tingut serenitat i ha neutralitzat tot el que ha passat per davant la seva porteria, que no ha estat gaire.

Si el Llevant ha tingut poques opcions, ha estat en gran part gràcies a la feina incansable i insubstituïble d’Iddrisu Baba. El migcampista ghanès s’ha estrenat com a golejador des que juga com a professional i ha tornat a firmar un partit descomunal. Baba representa l’esforç que s’exigeix a un futbolista i ho fa durant tot el partit, que ja no són noranta minuts. Baba ha exhibit força, col·locació i compromís, i, a més, ha marcat el gol de la victòria. I això que tenia una targeta groga des de la primera part, perquè és un futbolista que és pertot i desfà tots els embulls: els seus i els dels companys.

La victòria, encara que hagi estat per la mínima, era clau després de les ensopegades de les dues darreres jornades i que havien deixat un paquet de nou gols en contra. Davant el Llevant, García Plaza ha rectificat a temps, ha sabut motivar l’equip i ha fet els canvis correctes, tot i que s’ha arriscat mantenint Baba i deixant Salva Sevilla a la banqueta. A molts els ha estranyat que el migcampista andalús no hagi jugat ni un minut en un partit que requeria tenir un moment de pausa i conservar la pilota. Si en altres ocasions hem criticat l’entrenador madrileny després d’un resultat negatiu, ara ens toca lloar l’actitud de l’equip. La pausa que arriba de dues setmanes serà un regal per a l’equip mallorquinista. Les jornades que hi ha programades no són cap caramel: dos partits seguits a fora, Sant Sebastià i València, però amb la possibilitat de recuperar algun dels jugadors lesionats.  

Periodista
stats