15/08/2021

Una reaparició optimista

2 min

Tenint en compte que ha estat el primer partit de la temporada, que la calorada només convidava a estar a l’ombra i que el rival té més experiència a la Primera Divisió, el Mallorca no ha jugat malament, però tampoc no ha fet gaires mèrits per guanyar. Empatar a un gol davant el Betis, un equip tècnicament superior, no és un resultat dolent. L’equip de Manuel Pellegrini, molt més madur i més fet a la categoria, ha dominat durant bona part del joc, sobretot a la segona part, però no ha tingut oportunitats clares per endur-se els tres punts. 

Això a banda, la setmana de la reestrena del Mallorca a la màxima categoria ha estat immillorable: el retrobament ha anat acompanyat de la bona notícia que és haver eixugat el deute amb la Hisenda Pública. A més d’aquest aspecte importantíssim, la plantilla de Luis García Plaza ha estat reforçada per un conegut. El japonès Take Kubo ha tornat al club mallorquinista després que fa dues temporades ens regalàs bons moments. A la seva reincorporació hi hem d’afegir la cessió de l’argentí Battaglia, un futbolista amb experiència a Primera i que jugarà en una zona sensible, com és la del centre del camp.

Amb relació a Take, a l’afició mallorquinista li hauria agradat veure’l aportar més valentia ofensiva, però s’ha dedicat més a defensar que a crear joc, encara que l’equip necessitava tenir la pilota. Tot fa pensar, per tant, que els canvis introduïts per Luis García Plaza no han estat encertats o no han ofert el rendiment esperat. L’aposta per aplegar al centre del camp Baba, Salva Sevilla i Ruiz de Galarreta ha estat una bona idea i ha tingut bon resultat a la primera part. A la segona, però, tant l’andalús com el basc han estat substituïts i l’equip se n’ha ressentit. En aquest aspecte, els millors jugadors del Mallorca han estat els centrals Raillo, Valjent i, sobretot, Baba, que ha acabat fos. La idea tàctica de Luis García Plaza és ben clara, encara que l’haurà de perfilar en l’aspecte ofensiu a mesura que avanci el campionat.

Una aportació poc habitual i que ha endiumenjat encara més el debut en la temporada 2021-22 ha estat el gol d’un defensa, el català Brian Olivan, que, a més, ha estat el primer que fa com a futbolista professional. Que marqui un defensa és un detall important, però sempre hem considerat que és una responsabilitat més pròpia dels davanters.

En tot cas, el Mallorca estrena categoria amb la solvència habitual i les sensacions que ens ha deixat són positives. El cap de setmana que ve, viatjarà a Vitòria per enfrontar-se a un Alabès que ho va passar malament per quedar a Primera. Evidentment, serà una altra història. 

Ricard Pla és periodista

stats