09/05/2021

Reacció a mitges

2 min

Amb l’Espanyol certificant l’ascens a Saragossa, ara només queda una plaça buida a la Primera Divisió i, tot i que serà a poc a poc, el Mallorca no ha de tenir gaires problemes per accedir-hi. No fa gaires temporades, un partit a La Rosaleda era de Primera Divisió i no venia gens de nou veure un Màlaga-Mallorca a la màxima categoria. Però el d’aquesta jornada forma part d’una altra història i amb uns objectius ben diferents. El Mallorca és a prop de tornar a l’elit de la lliga i el Màlaga gairebé ja no té opcions per entrar al play-off d’ascens. Per tant, poca cosa a rescatar, en línies generals, de cap dels dos equips, que s’han hagut de conformar amb un rònec empat.

A banda de la sanció a l’entrenador, el Mallorca s’ha presentat a Màlaga amb les baixes importants de Dani Rodríguez, per sanció, i Ruiz de Galarreta, lesionat. Després de tenir uns minuts davant el Mirandés, avui ha tornat a l’equip titular Lago Junior. El davanter africà ha estat el protagonista positiu de la primera part i el negatiu de la segona. Lago ha fet una rematada de cap excel·lent a un bon servei, l’únic, de Joan Sastre, que ha significat l’empat. A la segona, però, ha tingut una claríssima oportunitat de fer el segon gol i l’ha tudada.

El Mallorca, en conjunt, no ha fet un mal partit, però tampoc no l’ha fet gaire bo. Després de la reacció al gol del Màlaga, gràcies a un penal absurd d’Olivan, l’equip ha reaccionat, ha estat superior als locals i ha aconseguit igualar el marcador amb el gol de Lago Junior. Fins i tot hauria pogut arribar al descans amb avantatge, si Amath hagués tingut un poc més de punteria. El senegalès no ha tingut el partit de cara i ha perdut moltes pilotes al centre del camp, que s’han convertit en contraatacs perillosos que el Màlaga no ha sabut aprofitar.

Vists els partits a través del televisor, sembla que al grup de Luis García Plaza li costa més del que seria desitjable acabar la temporada. Fa mesos que el Mallorca està encallat i ha deixat d’esser l’equip temible en què es convertia quan era visitant. Els números són els que són i els mallorquinistes només han sumat dos punts de divuit possibles. Hi ha jugadors que han perdut potència física, circumstància que sol anar acompanyada de la frescor necessària per suportar més de noranta minuts al màxim nivell. Ara, amb la plagueta a la mà, són sis punts de diferència amb l’Almeria, un marge que no hauria de ser obstacle per assolir l’objectiu. Diumenge que ve a Son Moix, un altre repte, amb la visita de l’Alcorcón, que només està a dos punts de la zona de descens i que voldrà escalar posicions. 

stats