19/12/2022

'La Razón' ja agita el papu del frau electoral

2 min

El trumpisme deixa com a llegat un manual d’instruccions for dummies sobre com deslegitimar el teu oponent polític en cas que cometi la desconsideració de guanyar uns comicis. És tan senzill com minar-li la legitimitat llançant acusacions de frau electoral. L’Estat paga un preu per aquesta estratègia, ja que les institucions queden sota sospita, però tu ja tens benzina per alimentar la teva narrativa que ets l’única alternativa viable. Al final, quan l’editorial de l’Abc d’aquest dilluns escriu que “l’esquerra ha ressuscitat les pulsions de la discòrdia civil” és plenament conscient que la paraula civil remet a un episodi ben concret, que es va saldar amb un cop d’estat reeixit.

Alfredo Semprún, a La Razón, diu que corre entre la ciutadania el “fantasma d’un frau electoral de les esquerres amb el vot per correu”. Després ho focalitza en un contertulià no identificat “que està convençut que a Sánchez no se’l treu de la Moncloa ni amb aigua calenta" i que "té por, una por cerval, que facin trampes amb les urnes”. D’això se’n diu preparar el terreny i anava a escriure posar la bena abans de la ferida, només que aquí seria just el contrari: provocar la ferida i ja s’oferiran el PP i Vox a posar la molt civil bena. Ja que a Espanya no hi ha les maquinetes electròniques que Trump –amb l’ajut del col·laborador necessari, en aquest cas Fox News– es va encarregar de desacreditar, el vot per correu s’apunta com a boc expiatori de futurs resultats electorals, ara que les enquestes bufen a contravent seu.

Àlbum de titulars

“Per què els xinesos sí que abandonen Rexona: el gen que ha enfonsat la indústria del desodorant”. (Secció de ciència a El Español. No parla d’aquesta marca concretament, però el joc de paraules amb el lema publicitari era massa temptador).  

stats