31/10/2021

El qüestionable criteri arbitral

2 min

Mai no ens ha agradat parlar dels àrbitres, però sembla que, a partir d’ara, els que són al camp i els que teledirigeixen els partits, des d’una cabina, tenen un protagonisme que, en principi, no els pertoca. Dit això, el fet és que el Mallorca torna de Cadis amb un sol punt, tot i que durant gairebé tot el temps els ha tingut tots tres. És culpa de l’àrbitre? Segurament, pels mallorquinistes, la tingui tota, perquè han acabat amb deu jugadors, l’entrenador expulsat i amb un penal en contra en el temps de descompte. És culpa del Mallorca? Possiblement també, perquè no té pipella suficient per tancar els partits.

Si dimecres passat el VAR va afavorir el Mallorca, avui segurament l’ha perjudicat. El que no sembla de sentit comú és el rearbitratge dels partits, i això és el que passa jornada darrere jornada. Per tant, tot ens fa pensar que aquestes reinterpretacions de moltes jugades s’allunyen molt del que seria un partit de futbol normal, amb errades i encerts d’àrbitres i de jugadors. A Cadis, el criteri del col·legiat Pizarro Gómez només l’ha entès ell. En cada acció un poc dubtosa, al centre del camp, els jugadors d’ambdós equips no han sabut si era o no era falta. En definitiva, un desgavell. Clar que, després d’haver estat expulsat, Luis García Plaza des de la tribuna s’haurà desesperat quan ha vist el penal, possiblement evitable, de Joan Sastre sobre Lozano, que havia entrat per un esgotat Pablo Maffeo. També s’haurà posat molt nerviós, l’entrenador del Mallorca, quan ha vist l’expulsió de Sedlar en el minut 87. Però el problema és que Sedlar surt a targeta groga per partit –en els cinc minuts de ser al camp ja ha estat amonestat– i en una entrada a destemps ha vist la segona.

Realment, el partit ha estat un autèntic despropòsit en tots els sentits. Malgrat tot, l’únic poc futbol que hem vist l’ha practicat el Mallorca amb algunes bones accions protagonitzades per Kang Lee, Ángel i el reaparegut Salva Sevilla. El Cadis, que segurament haurà de continuar lluitant per mantenir la categoria, igual que el Mallorca, no ens enganem, que s’ha limitat a posar-hi un poc més d’intensitat, i d’aquí el penal que ha provocat el repartiment de punts. Una altra frustració per als mallorquinistes en el maleït temps de descompte, un problema que no pareix que sigui bo de solucionar, però que haurà de ser tractat durant la setmana si no es volen repetir les mateixes errades diumenge que ve davant l’Elx. 

stats