OPINIÓ
Opinió 29/09/2018

Un punt de molt de mèrit

Començar un partit de futbol amb dos centrals que pràcticament debutaven a la lliga i acabar-lo amb dos jugadors (Russo i Salva Ruiz) lesionats no deixa de ser un problema per a un equip que no va sobrat d’efectius. I, per afegitó, ha hagut de reestructurar tota la línia defensiva. Així i tot, el Mallorca ha rescatat un punt de l’Anxo Carro, un camp que fa molts d’anys era sinònim de derrota per als mallorquinistes.

Aquest dissabte els de Vicente Moreno possiblement han firmat el millor partit des que ha començat la temporada. Han encaixat un gol en el minut tres, han sabut reaccionar molt bé i se n'han anat al descans amb l’empat a u gràcies a una magnífica jugada personal de Fran Gámez, un dels que està més en forma de l’equip, amb permís de Salva Sevilla. El veterà jugador andalús ha tornat a fer una gran actuació i ha estat el millor dels 22 en un capvespre molt calorós, durant el qual, una vegada més, han hagut de recórrer a la pausa d’hidratació. Una bona mesura que contrasta amb el desgavell dels horaris a causa de les televisions.

El compromís contra el Lugo no era, a priori, gens fàcil. Els dos equips l’afrontaven amb dinàmiques molt diferents. Els locals venien de guanyar a La Romareda i els visitants acabaven de perdre el primer partit a Son Moix en molts de mesos. Les expectatives no eren les millors per als de Vicente Moreno. A més a més, quan encara no s’havien ni encalentit, al minut tres, ja perdien per 1 a 0. Una reacció com la dels mallorquinistes al gol del Lugo feia molt de temps que no la recordàvem. L’equip –més ben dit, Salva Sevilla– s’ha apropiat del control de la pilota i ha acabat empatant amb un gran gol de Fran Gámez quan faltava poc per al descans.

La segona part, tot i que no ha estat igual de bona, ha oferit les millors oportunitats als mallorquinistes per desfer l’empat. Salva Sevilla, com no, ha rematat una pilota clara al pal i ha fet el llançament d’una falta que qualsevol crac de primera hauria firmat. Només la bona intervenció del porter Juan Carlos ha evitat el gol del migcampista. Tant el Mallorca com el Lugo han arribat al final totalment fusos i donant per bo l’empat. El punt deixa bones sensacions, però forçosament el Mallorca s’haurà de reafirmar dissabte que ve, contra el Tenerife, a Son Moix.