26/09/2021

Un punt de dotze de possibles

Abans del partit, l’entrenador del Mallorca comentava que la situació de l’equip a la classificació era idíl·lica. Després del 2 a 3 davant l'Osasuna no deu pensar el mateix. Els nombres no menten: nou gols en contra en dos partits i un punt de dotze de possibles no és, precisament, una situació idíl·lica, sinó més aviat una realitat preocupant de la qual és responsable el tècnic madrileny. Si a Madrid veiérem un daltabaix tàctic, rotacions, debuts i canvis incomprensibles, aquesta jornada ha passat el mateix. Ningú no s’explica el canvi a la porteria, tenint en compte la poca responsabilitat que va tenir Reina en el 6 a 1 al Bernabéu. És evident que va coure molt, i d’aquí el debut de l’eslovac Dominic Greif. Minut vuit, primer xut d’Osasuna a porta i primer gol. A la segona part, falta directa que transforma Íñigo Pérez i, als darrers minuts, desgavell defensiu, inclòs Greif, i el 2 a 3. Encara que no tingui responsabilitat directa en els gols —en alguns pensam que sí—, és evident que no ha transmès seguretat a la resta de companys de la defensa, i aquest és un detall que detecten els jugadors. Ja n’hi ha més d’un que posa messions a veure si Reina torna dissabte que ve a defensar la porteria del Mallorca.

Com deia Luis García Plaza a la roda de premsa posterior a la tercera derrota del seu equip, i visiblement molest amb algunes preguntes sobre la substitució a la porteria, això és la Primera Divisió, i quan menys t’ho esperes, qualsevol equip et pot superar, encara que tinguis el marcador a favor. I no és res més que el que ha passat al Mallorca, que no ha sabut tancar com a mínim l’empat.

L'Osasuna, sense fer més mèrits, s’ha endut els tres punts gràcies que ha tingut més vivor i més picardia en els moments clau, com ha estat el 2 a 3. I ha tingut sobretot més experiència a la màxima categoria, un aspecte que molts de jugadors del Mallorca encara no tenen, com per exemple el porter Grief.

És evident que durant la setmana es parlarà d’aquest canvi, però es comentarà més la crisi de resultats que ja presenta l’equip després d’una reaparició il·lusionant a la categoria. Ara el Mallorca té una altra oportunitat a Son Moix. Serà dissabte que ve contra el Llevant, que vindrà a recuperar-se de la derrota contra el Barça i intentar guanyar el primer partit. Un equip, el valencià, que té més futbol i més perill que el navarrès.