18/01/2023

Prioritat per a la Lliga

2 min

És evident que per a Javier Aguirre, entrenador del Mallorca, la Lliga és l’objectiu prioritari. Per tant, és comprensible que a la Copa hagi alineat des del principi un equip amb només tres titulars: Valjent, Copete i Kang In Lee. Els vuit suplents, que no hem vist que mostrassin gaire interès —o no en saben més— per ser titulars, han firmat un partit irregular i sempre a remolc de la Reial Societat. L’equip basc és tècnicament molt superior, i no s’ha vist amenaçat en cap moment a partir del gol que ha marcat Navarro al minut cinc i quan la meitat de jugadors mallorquinistes encara ni havien ensumat la pilota.

Llevat de l’interès que hi ha posat Antonio Sánchez —la majoria de vegades, de manera desafortunada—, la primera part només ha tingut color local. El Mallorca ni s’ha acostat a l’àrea de la Reial. A la segona i amb els canvis, el joc ha millorat un poc, més per desinterès dels locals que per encert dels mallorquinistes, que no n’han tingut gens. Com era previsible, l’eliminatòria ha caigut al costat de l’equip de Sant Sebastià. El Mallorca ha quedat eliminat i ara tindrà tot el temps del món per centrar-se en la Lliga, que és el que realment interessa. Per això, Aguirre ha reservat la columna vertebral de l’equip i els homes importants, que són Rajkovic, Raíllo, Baba-Galarreta i Muriqi, i fins i tot Jaume Costa, no han jugat ni un minut (Galarreta ni tan sols ha estat convocat).

L’equip, lògicament, s’haurà de centrar en el compromís de divendres a Son Moix. El visitant és el Celta, un equip que juga d’una manera que fins i tot es pot assemblar un poc a la de la Reial, perquè té futbolistes ben dotats tècnicament, alguns dels quals són millors que els que té el Mallorca. Però el partit, el plantejament i l’estat anímic seran diferents, perquè hi ha tres punts en joc, que són summament importants, sobretot després dels darrers resultats i la imatge de l’equip, que, sense ser dolenta, no és gaire bona. 

Periodista
stats