Opinió 25/04/2014

El Príncep i la normalitat

2 min

Això era i no era una Família Reial que intentava fer-se passar per una família normal. Per això una de les Infantes es va divorciar, el pare s’operà set vegades per la Sanitat Privada i caçà elefants, i un dels gendres defraudà Hisenda. Res que no faci qualsevol fill de veí.

Dissabte Sant, els Prínceps anaren al CineCiutat a veure L’inconnu du lac, segons apunta Francesca Company al Facebook de Cecili Buele. No varen seure plegats; na Letícia ho féu amb unes amigues. Al Festival de Canes, Alain Guiraudie va guanyar el premi a la millor direcció amb aquesta pel·lícula, guardonada amb el Queer Palm, que s’atorga a les cintes de temàtica Lèsbica, Gai, Bisexual i Transsexual. Homes fan cruising en un paisatge idíl·lic. Es veu que la primera escena “forta” ho va ser massa per al Príncep Felip, que va abandonar la sala. En acabar la pel·lícula, esperava la seva dona a la sortida i anaren a sopar per la zona.

Aquesta escena planteja una sèrie de qüestions. Per exemple, què feia Felip mentre esperava Letícia? I ella, quina fórmula emprà per convèncer-lo? “Estic segura que aquesta pel·lícula t’agradarà”. “Demà m’obligues a posar amb les meves filles a la Missa de Pasqua, a la Seu, i ho trob igualment pornogràfic”? Què deu pensar la Reina que sa nora dugui el seu fill a veure films com aquest? I el Rei?

Crida l’atenció que el Príncep sortís de la sala, atesa la manca de pudor que s’atribueix històricament als Borbons. Qui s’escandalitzaria avui dia per això? D’altra banda, podem imaginar la repercussió mediàtica que tindria una imatge en què se’l veiés mirant sexe explícit entre homes a la gran pantalla. Devia considerar que anar-se’n era l’opció més prudent. Conclusió: per més que t’hi esforcis, quan vols fer-te passar pel que no ets, res del que facis semblarà normal.

stats