21/08/2021

La primera de la temporada...

2 min

I en fa dues que el Mallorca només guanyà un partit fora camp a la Primera Divisió, i va ser a Eibar. A la segona jornada del campionat, ja pot presumir d’haver vençut a Vitòria. Un solitari gol de Fer Niño li ha bastat per sumar tres punts d’aquells que els jugadors i els entrenadors qualifiquen “d’or”. Un altra cosa és com ha guanyat a un camp difícil com és Mendizorroza. El partit no ha estat cap delicadesa tècnica, però no podem retreure res a cap jugador, perquè s’hi han esforçat al màxim. L’Alabès ha tingut opcions, que les ha desbaratades encertadament Manolo Reina, i el Mallorca també ha fet el que li tocava. L’oportunitat més clara, a més del gol, l’ha signada Abdon Prats amb una bona rematada al travesser.

Una altra cosa també és la condició física dels jugadors en aquest inici de campionat. La majoria han acabat el partit fusos, amb les forces molt justetes, un detall que possiblement no hagi passat inadvertit a Luis García Plaza. El tècnic mallorquinista ens ha sorprès deixant a la banqueta Salva Sevilla de principi, però li ha donat el comandament quan quedaven vint minuts, i l’equip ho ha notat. Una passada d’aquelles que només poden fer jugadors del seu nivell ha servit perquè el debutant Fer Niño —que no fa ni una setmana que s’entrena amb el Mallorca— marcàs un gol difícil i de molt de mèrit, tot salvant la sortida de Pacheco i l’envestida del potent Laguardia.

Una altra qüestió ha estat l’expulsió de Duarte al minut 65, que, de fet, l’ha provocada Fer Niño. Constatam, i tornarà a passar, que un equip en inferioritat numèrica es refà i guanya el partit. L’Alabès, amb deu, ha tingut una oportunitat molt clara, però s’ha vist superat pels canvis que ha fet l’entrenador García Plaza i també segurament per un millor nivell tècnic i físic dels seus jugadors. Si ens limitam al resultat, no podem qüestionar res a l'equip, encara que hagi acabat provocant quatre córners seguits i hagi tancat el partit quan quedaven pocs minuts.

En tot cas, una victòria merescuda, encara que per la mínima, que injecta més confiança a un Mallorca que ja suma quatre punts i que divendres que ve, a Son Moix, rebrà un vell conegut, l’Espanyol, dirigit pel valencià Vicente Moreno.   

Periodista
stats