23/12/2021

Presidents a distància

2 min

El que ha fet Pedro Sánchez és un "mans, distància, mascareta": em rento les mans davant d’això que em demanen del fons covid, poso distància amb els problemes, no fos cas que els fets m’espatllessin el titular d'"Espanya ha resistit", i fem que el titular periodístic de la conferència de presidents sigui que tornarem a fer obligatòria la mascareta en exteriors.

La distància que ha posat Pedro Sánchez amb la realitat no és responsable. Si la pandèmia continua, també ha de continuar el fons covid. I la vacunació és fonamental, sí, però ara no estem parlant només de vacunes, sinó de com ho fem ara, aquestes festes, per frenar la variant d’un virus que s’encomana massivament. Com pot sortir Sánchez, amb el boom de l’òmicron, a posar-se la medalla de com ens hem vacunat? 

Perquè no és del tot veritat, com va dir, que aquest any els avis podran celebrar Nadal amb els nets. ¿Li expliquem la quantitat de plans familiars que s’han suspès per la responsabilitat individual de la gent?

Quina resposta donem als pares que han de quedar-se a casa perquè la canalla ha tornat de l’escola com a contacte estret d’un positiu? ¿No els donarem la baixa? ¿I als empresaris que han de pagar proveïdors, impostos diversos, taxes municipals, lloguers de locals? ¿No els ajudarem? ¿I als treballadors que han de pagar rebuts i alimentar la família? ¿Ho saben, els presidents, que hi ha escoles en què hi ha pares que paguen les excursions de la canalla amb els diners de les propines que es treuen de la butxaca? ¿De què es pensen que han de viure a la restauració i l’oci nocturn?

Quan no pots pagar la nòmina, quan no cobres el sou, quan penses que serà millor no ajuntar bombolles i que l’avi no vingui a casa, no hi ha distància entre la realitat i la teva realitat. I, en canvi, hi ha discursos polítics que queden molt, massa distants.

stats