Opinió 24/01/2014

El pla terrorífic de Rajoy

2 min

Tret de la mort, és més probable que allò que ens espanta no ens passi que al revés. Als anys 80 hi havia por que esclatàs una bomba nuclear, després tothom parlava de l'escalfament global. Ja no existeixen aquestes amenaces? Arran dels atemptats de l'11-S, hi ha por dels atacs terroristes als avions, però ni metros ni busos compten amb els mateixos sistemes de seguretat, malgrat els atemptats de l'11-M i el 7-J.

De vegades la por arriba per la constatació d'una realitat terrorífica, d'altres hi ha una intenció de controlar la societat. El discurs de la por pot fer riure, com quan el nord-coreà Kim Jong-un mostrà aquella mena de videojoc apocalíptic per advertir del que era capaç. En tot cas, és un riure inquietant. Rajoy és tan incapaç de donar titulars que, després de la seva entrevista anual per la tele, els mitjans van haver d'obrir edicions amb una pregunta de sí/no. "Té un pla per frenar la independència de Catalunya?", li preguntà Gloria Lomana a Antena-3. Va dir que sí. Quin president del govern contestaria que no.

No donà més pistes, deduesc que perquè ocultar el monstre sempre espanta més, com a Alien. Però, què pensa fer per evitar la consulta? Supòs que primer ordenarà que es muntin els cinquanta tancs que hivernen a la base logística de Saragossa a l'espera de ser venuts. Dubt que puguin entrar per la Diagonal perquè la ciutat torna a estar en obres. Després, un militar o un guàrdia civil es personarà al Palau de la Generalitat i dirà: "Bon dia, venim a detenir el president Mas". Li contestaran: "Em sap greu, s'ha exiliat a França". Llavors hauran de detenir la resta del Govern. Finalment, Rajoy es ficarà un cigar a la boca, com Hannibal d' El Equipo A, i dirà amb un gran somriure: "Me encanta que los planes salgan bien". Quina por.

stats