23/07/2021

“Peperos, os recibimos con alegría...”

3 min

Per si no teníem prou turisme porqueria, aquest cap de setmana arriba a Mallorca la plana major del PP. Les despulles polítiques de Pablo Casado, vetllades per Teodoro García Egea i Cuca Gamarra (és absolutament fascinant que algú es digui Cuca Gamarra), seran instal·lades, dissabte, al Palau de Congressos de Palma, i se les podrà visitar mantenint les distàncies adequades, perquè encara no se sap si això que els passa és contagiós. Casado és un aspirant a la presidència del govern que va mentir fins i tot sobre la seva titulació acadèmica, un fet que evidentment hauria acabat amb qualsevol carrera política a qualsevol país plenament democràtic (es caracteritzen perquè els seus dirigents no es passen el dia dient que són plenament democràtics). Els seus moments de notorietat més recents han consistit a situar-se (dues vegades) al costat de les idees de l’extrema dreta pel que fa a la Guerra Civil, intentant legitimar el cop d’estat militar i falangista, i al mateix temps, donar-ne la culpa al govern de la República. Tot i així, el nostre preferit és evidentment Teo García, campió del món en la severa disciplina d’escopir pinyols d’oliva. Lluny de ser la seva primera visita a Mallorca, resulta que és un assidu de l’illa, i no és estrany: la terra de les olives trencades representa tot un challenge per a un campió com ell. Aúpa, Teo.

Com que la presència de Casado i el seu entorn immediat resulta més aviat trista i desencoratjadora, es comptarà també amb la vertadera estrella de la festa, la presidenta de la comunitat de Madrid (sigui el que sigui això) i defensora de les llibertats cerveseres, Isabel Díaz Ayuso. Aquí arribam al quid de la qüestió, perquè el que venen a fer tots aquests dirigents de Madrid és fer costat (arropar, diuen ells) a Marga Prohens en la seva coronació com a nova presidenta del PP de Balears, i candidata a la presidència del Govern balear a les eleccions autonòmiques d’aquí a dos anys. I Marga Prohens i el seu equip volen projectar la nova líder de les Balears com la versió illenca d’Ayuso: té lògica, tenint en compte que Ayuso ha estat l’únic èxit polític rellevant que ha tingut el PP en molt de temps. Només que és un èxit amargant, perquè es va produir completament al marge de la cúpula del partit, i no tan sols al marge, sinó també en contra: és evident que l’ambició d’Ayuso s’ha disparat, i que ara vol prendre el relleu a Casado al capdavant del partit. Haurà d’esperar, però, en el millor dels casos, que Casado es torni a estavellar contra Pedro Sánchez a les pròximes eleccions generals. El PP fa setmanes que divulga enquestes que els donen com a guanyadors si se celebressin ara aquestes eleccions, però el cert és que l’efecte Ayuso sembla cada dia més estrictament madrileny, sense possibilitats de clonar-se per les Espanyes. Encara menys a les colònies d’ultramar, una de les comunitats que paguen (juntament amb Catalunya i el País Valencià) la festa de Madrid i de l’Espanya buidada i subvencionada.

Prohens el pren, el relleu, d’un altre fracassat anomenat Biel Company. Convé que sàpiguen, ella i els qui l’envolten, que, en aquestes illes, per molts llepes que els quedin, els temps dels cacics que es pensen que tot és seu i que tots els devem obediència han quedat enrere. Que no són ningú, tret de quatre bufats sense llums ni preparació per governar res, ni ser líders de res. Que la seva arrogància causa vergonya aliena, que ja no impressionen ningú i que tots fa temps que també hi anam, a Madrid (i allà on volem). Que no necessitam més corruptes ni continuadors del franquisme: el millor que poden fer és sortir de la vida pública i deixar evolucionar la democràcia.

Escriptor
stats