16/08/2021

Penjar o no penjar

2 min

Ahir, primer dia de vacances, va sopar una coca de recapte i li va fer una foto per pujar-la a les xarxes, perquè la coca de recapte és una cosa que tothom es pot permetre i que incentiva el turisme de proximitat. No és fer el tomàquet penjar la foto de la coca de recapte a Instagram amb un comentari que digui: “#Mmmm! #Proximitat #Alimentsdaquí”. Però avui és a la platja, ja. I fer una foto de la platja paradisíaca de Cadaqués potser sí que serà fer el tomàquet. Semblarà que se’n vanta, de ser a la platja i de tenir un apartament a Cadaqués. Segur que els haters li diran que quina sort que té de poder-se permetre anar a la platja a Cadaqués quan hi ha gent que ha perdut la feina. Que ahir ja va ensenyar la coca, que ara ensenya la platja i que no cal que a la nit ensenyi el gintònic amb el hashtag “Consummoderat”, ni la capsa de preservatius de després amb el hashtag “Avuisíquesí”.

Però, a les xarxes, tothom està penjant les platges on s’està amb l’excusa de les lectures o les relectures (que són sempre incunables, esclar). I també pengen fotos de llocs que sembla que només coneguin ells: petites tavernes no turístiques, vinyes prefil·loxèriques, peixos acabats de pescar per pescadors que semblen molt amics seus... Li fa ràbia, tota aquesta gent. No, no ho farà. No penjarà cap foto. Del que es tracta és de viure la realitat, no de viure a través de les xarxes. Quin sentit té anar penjant allò que fas perquè els altres vegin que t’ho passes bé? ¿És que potser només t’ho passes bé si ho veuen els altres? ¿No estaria bé descansar de les xarxes, durant les vacances?

Agafa el mòbil. Escriu: “Potser que descansem de les xarxes durant les vacances. No cal que anem ensenyant la platja on som”. Somriu. Ja té dos retuits i dos likes.

stats