20/08/2022

Dos penals evitables i derrota

2 min

El mateix equip titular que va empatar a zero a San Mamés ha estat l’encarregat d’obrir aquest cap de setmana el campionat al reformat estadi de Son Moix.

L’estrena, però, no ha estat al nivell del que demanam a la categoria. Que en un partit de l’anomenada Lliga de les Estrelles es treguin tretze targetes grogues diu molt poc dels professionals i de l’àrbitre. Ha durat cent minuts, ha tingut molt poc futbol i ha acabat amb la primera derrota del Mallorca per culpa de dos penals comesos pel mateix jugador: Rodrigo Battaglia. Les dues penes màximes han desconcertat tot l’equip. Javier Aguirre ha mantingut l’argentí sobre el terreny de joc, tot i que el que semblava més aconsellable era que, després del descans, quedàs al vestidor. Si algú es pensava que Javier Aguirre canviaria la tàctica, anava ben errat, ja que s’ha mantingut ferm en la seva idea i ha conservat els tres centrals pràcticament durant tot el partit, fins i tot amb el marcador en contra i quan el seu equip havia aconseguit remuntar amb un magnífic gol de cap de Muriqi. La primera pilota que li ha arribat en condicions ha acabat a la xarxa. Això vol dir que només és qüestió de fer bones passades i resoldre davant la porteria contrària. En aquest sentit, l’únic jugador que de moment ho té clar és Kang In Lee. El sud-coreà, tot i la joventut i alguna mancança, és dels pocs que intenta jugar la pilota. Quan la controla, sempre podem esperar alguna cosa, i d’aquí ha vingut la bona passada a l’àrea, que Muriqi ha resolt amb categoria. Però això, com hem vist, no ha bastat davant un Betis millor tècnicament i que té un futbolista diferencial i determinant. Tot això se suposa que ho saben els jugadors i l’entrenador, però, així i tot, han caigut a la trampa: Fekir ha provocat el penal que ha significat el segon gol del Betis i quan l’equip de Manuel Pellegrini tampoc no ho tenia tan clar.

La derrota haurà servit perquè el Mallorca posi els peus a terra i fer reflexionar sobretot l’entrenador, que amb els canvis —tots massa tard— no ha estat gaire encertat. Tot sovint sentim dir que les derrotes serveixen per aprendre i rectificar, i ara, quan acaba de començar el campionat, és el moment de fer-ho. Dissabte que ve a Vallecas, veurem si l’equip ha après la lliçó.

Ricard Pla és periodista

stats