OPINIÓ
Opinió 30/11/2019

Era un partit de no perdre

PeriodistaEl titular de l’article podria semblar-vos estrany, però, si heu vist el partit, crec que estareu d’acord que el Mallorca no ha fet mèrits per perdre, cosa que sí que ha passat altres vegades. Arribar al descans de qualsevol partit amb un marcador en contra, amb un zero a dos, ens podria fer pensar que hi ha poques coses a fer. En canvi, els mallorquinistes han sabut reaccionar i han creat més oportunitats clares de gol que mai. Com a mínim, han estat sis a les botes de Lago Junior, sobretot, també Dani Rodríguez, Febas, Kubo, etc. El porter del Betis, Joel Robles, és el que més bé s’ha guanyat el sou, fins i tot ha estat a punt d’aturar el penal que ha llançat Lago. A partir de l’1 a 2, el Mallorca ha agafat força i, amb el canvi de Lago Junior per un desafortunat Baba, el domini a l’àrea bètica ha estat important i molt ben conduït per Take Kubo. Ara com ara el jugador japonès és l’home amb més qualitat tècnica de l’equip i amb més clarividència. Kubo, ara sí, s’ha convertit en imprescindible per a Vicente Moreno, que, encara que tingui una targeta groga, el deixa jugar els noranta minuts. Kubo se sent important i això es nota. Si manté aquesta evolució, encara tornarà més imprescindible. El partit d’aquest dissabte a Son Moix hauria pogut acabar en un empat i a ningú no li hauria sabut greu, però -hi insistim- la mala punteria i la precipitació han penalitzat massa els mallorquinistes, que -tot s’ha de dir- han jugat al límit de les seves possibilitats, tant físiques com tècniques. L’escenari, Son Moix, ha deixat de tenir encant en el pitjor moment, perquè els tres punts eren importants per al futur més immediat, que té dos noms clau: Camp Nou, la pròxima jornada, i Balaidos, la següent. Ni Barça ni Celta donaran tantes facilitats com el Betis.