20/06/2013

Qui no coneix una Cristina de Borbó?

2 min

Fiu. Hisenda "es va equivocar amb el DNI de la infanta Cristina de Borbó" i és per això que li va atribuir (erròniament) "la venda de 13 finques per un valor d'1,4 milions d'euros". Ho sabem perquè l'Agència Tributària ja ha emès un comunicat. La infanta, doncs, no haurà de fer com altres ciutadans que, quan Hisenda els confon, han d'anar a l'espai La Denúncia, d' Els matins , a TV3.

Fa pocs dies -com són les coses- va ser l'altra infanta, l'Elena, la que va llepar per culpa d'un error amb el carnet. La van acusar de conduir un tractor sense assegurança. (I em va saber greu que també fos mentida, perquè m'agradava la idea d'una doña Elena indòmita al damunt d'aital vehicle agrícola.) La cosa va anar així. La policia va aturar un noble pagès (noble no pas de sang, com els Borbó, sinó d'esperit) i el va empaperar. Però ja se sap que de vegades la Benemérita no domina del tot l'art de les matemàtiques, i a l'hora d'omplir el formulari amb el número de deenaí , un dels agents es va embolicar. Va escriure només el número dotze, que és justament el número de la infanta Elena. Gràcies als fets del tractor hem sabut que la família reial té deenaís només de dues xifres. Joan Carles i Sofia, el 10 i l'11, les infantes el 12 i el 14 (de manera entranyable s'han saltat el 13) i el príncep el 15. És molt realista per part de l'autoritat estalviar a aquesta família l'esforç que suposa aprendre's un número de vuit xifres i a sobre una lletra, com nosaltres. Així, si un dia es volen donar de baixa d'Ono, no els cal ajuda.

Entenc molt bé que a Hisenda (tots som humans) també s'hagin equivocat, doncs, amb la infanta Cristina. A Espanya hi ha molta gent que comparteix els mateixos noms i cognoms i un número de deenaí semblant. Qui no coneix alguna Cristina de Borbó i Grècia que tingui un deenaí de dues xifres?

stats