PÍNDOLA LEGAL
Opinió 18/06/2016

Mira què he gravat, ‘bro’!

1 min

Això va ser el que segurament va dir un jove del Terol als seus amics un Cap d'Any en tornar de marxa. El que segur que no s'esperava és que l’acabassin condemnant a dos anys de presó per gravar amb el mòbil imatges sexuals d'una menor i difondre-les després per WhatsApp entre el seu grup d'amics.

El condemnen a 15 mesos de presó i a 15 mesos de multa (6 euros diaris) per un delicte contra la intimitat i a 9 mesos de presó per un delicte contra la integritat moral, i l’absolen del delicte de corrupció de menors del qual havia estat acusat. A més, haurà de pagar a la víctima 25.000 € en concepte de danys morals.

La magistrada fonamenta "que no hi va intervenir cap consentiment de la perjudicada per a l'obtenció de les imatges posteriorment difoses" i que "no hi va haver per part de la víctima una declaració de voluntat expressa ni en sentit positiu ni en sentit negatiu".

Els riscos de la utilització dels serveis de missatgeria i els drets a la intimitat tornen a ser notícia. Potser convindria conscienciar de manera seriosa els joves que difondre segons quines imatges, fins i tot als teus grups tancats d'amics, pot sortir més car que robar una cartera.

stats