22/09/2021

La ministra, l’independentisme i Vox

2 min

Un diputat de Vox li diu “bruixa!” a una diputada del PSOE a l’hemicicle del Congrés, i no diríeu mai qui acaba rebent. Ho han endevinat: l’independentisme català. La ministra portaveu Isabel Rodríguez va renyar els diputats de la ultradreta espanyola dient-los: “No estan tan lluny de l’independentisme radical que critiquen” per la seva coincidència en ser una de les causes del “deteriorament de les institucions” i del “debilitament de l’Estat”.

Aquesta ceba de Rodríguez no és nova: ja es va estrenar al juliol afirmant que l’independentisme “hauria d'haver après la lliçó”. La Moncloa practica la divisió del treball, perquè mentre el president del govern cita Martí i Pol i parla de retrobament, la ministra portaveu fa l’ullet a l’opinió pública per recordar-los que no pateixin, que el PSOE és un partit espanyol i molt espanyol.

Si a la ministra portaveu l’amoïna el deteriorament de les institucions, li suggerim que recordi que el CGPJ fa vora tres anys que té el mandat caducat i que fins i tot la Unió Europea acaba de demanar a Espanya que renovi la direcció dels jutges d’una vegada.

I si pateix pel debilitament de l’Estat, potser que la pròxima vegada compari Vox amb el rei Joan Carles, i no pas perquè tots dos vinguin de Franco, sinó perquè la Fiscalia del Suprem el considera un comissionista internacional, fins al punt que “el rei que va portar la democràcia” s’ha hagut d’exiliar per no perjudicar més la Corona. Esclar que la ministra tot això ja ho sap perquè el PSOE, el PP i Vox sempre s’uneixen per rebutjar que una comissió del Congrés investigui el rei que ha debilitat l’Estat. En això, la ministra i Vox sí que no estan gaire lluny.

stats