OPINIÓ

El millor del mes i del partit

Sens cap dubte ha estat l'home del partit; abans, durant i després. Salva Sevilla ha desmuntat el tòpic que diu que, quan es fan celebracions prèvies, les coses no solen sortir bé. El migcampista andalús, peça clau i bàsica del Mallorca, ha estat guardonat amb el trofeu com a millor jugador del mes d'abril, segurament un dels pocs que haurà rebut durant la seva carrera. En tot cas, un reconeixement més que merescut, no ja per premiar-lo pel bon joc que  ha fet el mes d'abril, sinó per tota una temporada de professionalitat, dedicació, compromís amb el club i, sobretot –que és el que més interessa–, bon futbol. De fet, el millor futbol que podem veure a Son Moix surt de la seva capacitat per intuir i interpretar el joc. La celebració, a més, ha coincidit amb el vintè aniversari de la final de la Recopa que va disputar el Mallorca a Birmingham i que va perdre contra la Lazio per 2 a 1. Sevilla ha recollit el detall de mans de l’enyorat Vicente Engonga i davant un Son Moix totalment satisfet. Aplaudiments, enhorabones, agraïments...

Tot això, per sort no ha distret gens el migcampista. Aquest diumenge ha tornat a exhibir la capacitat que té de lideratge, ha posat la pausa necessària quan el partit s'ha descontrolat i ha marcat el gol de la victòria, segurament un dels més vistosos de la jornada. Gran gol i tres punts que tenen el valor de permetre conservar les esperances de disputar el 'play-off' d'ascens.

L'altra cara de la moneda, una derrota per a l'Almeria, que, tot i que no s'hi jugava gran cosa, se n'haurà anat de Palma més que emprenyat. Mai no sabrem si l'àrbitre ha pogut influir en el resultat final, però el senyor López Toca no ha assenyalat un clar penal de Sastre al principi del partit i ha expulsat dos jugadors visitants. Però el futbol, o aquest espectacle, de vegades no té en compte els danys col·laterals en forma de mals arbitratges, que també ha patit el Mallorca.

En tot cas, els 9.600 aficionats que han anat a Son Moix han pogut gaudir d'una nova victòria i del bon rendiment que ofereix el Mallorca quan juga a casa. Ara només falta que dilluns a la Corunya l'equip de Vicente Moreno no repeteixi l'actuació de fa una setmana a Tarragona. A Riazor, l'espera el Depor, que dirigeix el mallorquí Josep Lluís Martí. Un partit d'emocions retrobades, sobretot per a l'exmallorquinista.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF