07/03/2023

Maragall i Trias a la llotja

2 min
Statler i Waldorf, personatges dels 'Teleñecos'.

Aviat tindrem eleccions a l’alcaldia de Barcelona, que són importants, i molt, perquè a l’alcalde de la capital de Catalunya el conviden a moltes més festes de pijames que al mateix president de Catalunya. No sabem qui les guanyarà i, sobretot, no sabem qui pactarà amb qui. No descartem que en Manuel Valls torni a aquestes terres de missió per fer l’últim servei a qui li vulgui donar un xic d’amor. Hi ha qui ha nascut per estar viu, com Patrick Hernández, i ell ha nascut per expulsar, ja sigui gitanos a França o candidats a Barcelona.

En tot cas, i com que, si parlem de pactes, no hem de descartar res, no deixo de pensar en un xou còmic americà dels anys cinquanta, que va estar molts anys en antena, i que alguns de vostès deuen haver vist en la versió espanyola. The muppets, que a Espanya es van dir Los teleñecos. Hi havia la porqueta Peggy, enamorada de la granota Kermit (a Espanya, Gustavo), el cuiner suec, l’ós Fozzie... I entre tots els personatges hi havia els dos avis de la llotja (en aquest cas, humans) que feien aquella mena de “guaita què fan ara” que trencava la quarta paret. Es deien Statler i Waldorf, en referència a dos hotels de la ciutat de Nova York (l’Statler-Hilton i el Waldorf-Astoria).

Si els parlo d’aquests dos avis, rondinaires, refinats i sarcàstics, és perquè, sense voler, em fan pensar en Ernest Maragall i Xavier Trias. Si cap dels dos guanya, me’ls imagino junts, rebatejats, per exemple, com a en Vela i en Majestic, criticant les artístiques rodones de color groc de les superilles, i rient fort dels altres candidats, si fan amb ells això que ara se’n diu edatisme. I si pacten entre els dos, que això de la política és una capsa de sorpreses, també.

stats