06/02/2021

El Mallorca surt més líder d’Albacete

2 min

Les imatges finals dels jugadors del Mallorca consolant el davanter de l’Albacete han estat de les poques coses dignes i destacades del partit. Álvaro Jiménez, a tres minuts del final, ha tengut l’empat a les seves botes i ha enviat la pilota al pal desaprofitant un penal que havia comès Salva Sevilla de manera gairebé infantil. El jugador ha abandonat el camp entre llàgrimes perquè el seu equip ha perdut jugant més de cinquanta minuts amb un home menys per l’expulsió del central Gorosito. No ha estat un gran partit, però el Mallorca ha sabut aprofitar la inèrcia guanyadora i ha refermat el lideratge. 

Feia més d’un any i mig que l’Albacete i el Mallorca no es veien de prop en el Carlos Belmonte. El 16 de juny de 2019 va ser la darrera vegada i els mallorquinistes eliminaren els manxecs per pujar a Primera. Era el partit de tornada i el Mallorca es presentà amb dos gols d’avantatge. El partit acabà amb un gol a zero, insuficient per als locals. 

Dos dels homes destacats han estat avui al camp, Bartomeu Nadal i Manolo Reina, dos porters fiables amb trajectòries semblants quant a rendiment. En el partit de la primera volta d’aquesta temporada, l’Albacete s’endugué un punt de Son Moix i ens deixà una gran actuació del porter manacorí. Els locals venien de guanyar al camp de l’Oviedo i duien una bona dinàmica de victòries que han fet que l’equip sortís de la zona de descens. El Mallorca s’ha presentat com a líder en solitari de la classificació amb el doble de punts (48) que l’Albacete (24) i n’ha sortit encara més reforçat després del gol, el segon consecutiu, d’Amath quan els locals ja jugaven en inferioritat.

Però l’equip de Luis Garcia Plaza no ha jugat bé, no ha tengut aquest domini aclaparador que se li suposa a un líder solvent i dominador. Els mallorquinistes han perdut moltes pilotes i han cedit terreny a un Albacete que no ha girat la cara al partit en cap instant. En qualque moment, ha semblat que el Mallorca tenia més present els dos pròxims rivals a Son Moix (Espanyol i Almeria) que el que passava a la gespa. El fet de deixar a la banqueta un home com Valjent, amb quatre amonestacions acumulades, i situar Franco Russo devora Antonio Raillo deixava ben clares les intencions del tècnic mallorquinista. 

En qualsevol cas, són tres punts més. El Mallorca signa una ratxa impressionant i continua sent l’equip que encara no ha perdut cap partit fora de Son Moix. Les altres notes positives són els debuts de Víctor Mollejo i d’Álvaro Giménez; els dos jugadors cedits han deixat bones sensacions. Ara ja sí, ara toca esperar l’Espanyol instal·lats al capdamunt de la classificació. Serà diumenge que ve, dia 14, a l’hora de dinar, les dues. Encara que no ho sigui, podem qualificar el partit com una final anticipada. Llàstima que Vicente Moreno no s’endurà l’ovació de la que va ser, no fa ni un any, la seva afició. 

stats