07/05/2022

El Mallorca fa el ridícul davant el Granada

2 min

L’escenari perfecte i la millor entrada de la temporada; tot, impecable. El sentiment de l’afició i el grau de compromís s’han posat a l’altura del que requeria l’esdeveniment. Tota la litúrgia que enrevoltava el partit ha estat ben interpretada per tots els barralets. Això només vol dir que l’afició mallorquinista sempre respon a les grans cites, les que requereixen una dosi extra d’adrenalina. Avui la victòria era imprescindible per mantenir encès el caliu de la Primera Divisió. Però tot se n'ha anat en orris amb un dels resultats més contundents de la categoria. No és gens habitual veure un dos a sis en un partit de futbol de professionals, cosa que ens fa qualificar-lo de ridícul extrem.

El Mallorca ha desaparegut a la segona part davant un Granada molt millor en tots els sentits. Els homes de Javier Aguirre no han tingut ni porter ni centrals ni davanters. La reacció de Pablo Maffeo, un dels pocs que podríem dir que havia entès la importància de la victòria, era ben clara: no sabia què havia de dir, no entenia res i l’únic que volia era demanar disculpes a l’afició. El resultat de dos a sis gairebé sembla una broma de mal gust, tenint en compte el que hi havia i hi ha en joc. Però els números no enganen i el Mallorca, amb Sergio Rico a la porteria, ha encaixat 30 gols en 15 partits. No es tracta de donar tota la culpa al porter, però és evident que no ha estat a l’altura de la competició, sobretot avui, que cada xut entre els tres pals ha significat un gol per al Granada. Dels sis gols, dos els ha fet un dels més veterans de la categoria, Jorge Molina, a més de fer dues assistències i sense ser titular.

És evident que el resultat és molt dolorós, però encara queden nou punts per disputar. Ens ha semblat veure algun jugador demanant disculpes a l’afició, com si ja s’hagués consumat el descens. En tot cas, serà una derrota difícil de pair, perquè el partit significava una gran oportunitat per allunyar-se de la zona de descens. Ara queda anar a Sevilla, dimecres que ve; rebre el Rayo, diumenge, i acabar a Pamplona. En futbol, pot passar de tot i, si la setmana passada dèiem que el Mallorca depèn d’ell mateix, avui ja no ho tenim tan clar.