17/10/2021

El Mallorca no sap xutar a porta

2 min

La baixa en el darrer moment d’un dels jugadors de moda, Mikel Oyarzabal, havia de ser una relativa bona notícia per al Mallorca. Convé tenir ben present, però, que la Reial és al capdamunt de la classificació, i no solament pel joc i els gols de l’internacional basc. La Reial Societat és un equip que sempre ha caigut pràcticament bé a tothom, però no gaire als mallorquinistes, que fa molts d’anys que no el guanyen, i avui tampoc no ho han aconseguit. Quant a la part que ens interessa, ens ha tornat a venir de nou la suplència de Salva Sevilla. Ja no va jugar ni un minut a San Mamés ni a Madrid, i tot fa pensar -sempre des de la distància- que García Plaza ha perdut la confiança en el veterà migcampista. En tot cas, Salva Sevilla ha entrat a la segona part, però no ha aportat res en absolut. Deu ser que li falta il·lusió?

García Plaza ha acabat posant tots els davanters que tenia a la banqueta, però l’equip ha estat incapaç de crear ni una sola oportunitat de gol ni fer les mínimes pessigolles a una defensa ben armada, concentrada i motivada precisament per afrontar tota una segona part amb un jugador menys. L’entrenador ha fet els canvis necessaris, però els mallorquinistes no han respost com s’esperava davant un líder que segur que donava per bo l’empat.

El futbol i la pilota no entenen d’estratègies, i en l’única aproximació a l’àrea mallorquinista, la Reial ha aprofitat bé una bona jugada d’atac i una mala intervenció de Reina. La derrota és inqüestionable, i el que en recordarem és la manca d’estratègia a l’hora d’acostar-se a l’àrea local i les poques idees ofensives. Ha quedat clar que el Mallorca no sap xutar a porta. Si la tendència és aquesta, el resultat d’aquest dissabte a Sant Sebastià es pot repetir en qualsevol altre partit, com el de dissabte que ve a Mestalla. El València no és la Reial i ho sabem tots, però hem de reconèixer que és un equip més fet, dirigit per Bordalás i dels que van a totes.

Queda una setmana per fer examen i perquè l’actuació de Reina torni a ser tema de totes les tertúlies futboleres.

Ricard Pla és periodista

Periodista
stats