OPINIÓ
Opinió 29/11/2020

El Mallorca, un líder tranquil

Luka Romero celebra el gol

PeriodistaSi hi ha un esport imprevisible, no hi ha dubte que és el futbol. Ho ha corroborat el Logronyès, a qui als primers cinc minuts li han assenyalat una falta indirecta dins l’àrea, un penal i li han expulsat un home. L’equip de La Rioja ha hagut de jugar amb deu futbolistes gairebé tot el partit, un detall important que el Mallorca ha ben aprofitat i n’ha aconseguit una victòria còmoda i una golejada folgada.

Sempre que surt el Logronyès a qualsevol conversa futbolera, els aficionats més veterans treuen a rotlle el partit a Las Gaunas de l’any 1986. Era el darrer de la temporada. Aquell dia, el 18 de maig, s’acabava la lliga. Era un horabaixa plujós i molt humit, i el Mallorca, dirigit per Llorenç Serra Ferrer, es jugava l’ascens a la Primera Divisió. Tots recordam els gols de Magdaleno i Luis García, després que Lotina marcàs l’1 a 0 a la primera part. Els prop de 4.000 mallorquinistes desplaçats a La Rioja gaudiren d’un dia inoblidable, perquè, a més de guanyar, no hi havia tantes plataformes televisives que transmetessin els partits. El Mallorca aconseguí un dels ascens a Primera, però aquell, que arribà a la darrera jornada, va tenir un significat especial. Han passat més de 34 anys, i ni els equips ni els clubs no tenen res a veure amb el moment actual que viu el futbol. El Logronyès acaba de tornar al futbol professional, després d’haver competit moltes temporades a la Segona B, i manté una línia de regularitat més que correcta, fins i tot sorprenent. Sense cap dubte, és l’equip revelació de la temporada, amb números que superen els d’altres equips i plantilles amb més historial i palmarès. Però aquest diumenge, a Son Moix, res no li ha sortit bé, perquè, entre l’àrbitre i el VAR, s’ha vist perjudicat, possiblement de manera legal, en aquesta "nova legalitat" que és el rearbitratge del joc.

És difícil poder analitzar un equip que juga en inferioritat numèrica durant gairebé tot el partit, però també és cert que el Mallorca ha fet un partit seriós i no ha regalat cap opció al Logronyès. Aquest diumenge hem vist el líder de la categoria ser un equip solvent en el camp i a la banqueta, i Luis García Plaza ha tornat a manejar bé els recursos de què disposa. Quan faltaven vint minuts per acabar i el resultat estava pràcticament decidit, el tècnic ha fet entrar el més jove de la plantilla. Luka Romero, que acaba de fer 16 anys, ens ha obsequiat amb una perla futbolística: un control orientat a la frontal de l’àrea i el millor gol de la jornada. Ha estat el primer que ha marcat a la lliga professional i ha estat homenatjat per tots els jugadors, un gest que ha emocionat Luka de bon de veres.

Sense cap dubte, ha estat el millor de l’horabaixa. Un gran gol per continuar mantenint la confiança del grup i afrontar un partit que s’espera molt difícil, aquest dijous, al camp de l’Almeria.