27/04/2021

El Mallorca, derrotat i desesperat

2 min

La imatge de desesperació de l’entrenador Luis García Plaza, demanant més temps a l’àrbitre i acabant essent expulsat, denota i explica clarament l’estat de la plantilla i del cos tècnic. Perdre el segon partit consecutiu fora camp i davant equips amb problemes per mantenir la categoria és per fer-s’ho mirar. Ni a Castalia ni a la Creu Alta el Mallorca va tenir la més mínima possibilitat de tornar a Palma amb algun punt. Segurament cap aficionat al futbol, i sobretot si és mallorquinista, no canviaria cap jugador del Sabadell per un del Mallorca, però l’equip que s'ha enduit la victòria ha estat el català gràcies a un solitari gol marcat a pilota aturada. Els mallorquinistes, amb molt poques idees ofensives, sense profunditat en el seu joc i sense entrar a l’àrea, han estat incapaços de revertir la situació.

El Mallorca té l’estranya habilitat de fer bons els equips que duen una mala trajectòria i la del Sabadell és la més dolenta. És el pitjor equip de la lliga quan juga al seu camp. És l’únic que només ha guanyat dos partits (ara ja tres) i en total en suma set. Nombres molt pobres que aboquen directament a la pèrdua de la categoria. Però aquesta victòria davant un “gallet” com el Mallorca no hi ha dubte que li ha donat una bona dosi de confiança tot i continuar en zona de descens. La pèrdua de confiança és la que mostra el grup de García Plaza sobretot quan juga fora camp. D’aquell equip que mantenia una regularitat envejable quan sortia de Palma ja no en queda res en absolut. El Mallorca fa setmanes que ha perdut la finesa i l’encant. Jugadors com Salva Sevilla, Ruiz de Galarreta, Dani Rodríguez i Amath no són els mateixos, fins i tot l’entrenador sembla haver perdut el nord o no tenir solucions immediates per revertir els problemes. A Sabadell ha alineat un lateral esquerre, Cufré, per davant un altre lateral esquerre, Olivan. Els dos han acabat essent substituïts en un carrusel de canvis que no han servit per res.

El Mallorca ha aparegut en atac en el primer minut del partit en una bona jugada que ha acabat en gol d’Álvaro però que l’àrbitre ha anul·lat per fora de joc del davanter. Aquesta ha estat l’aportació ofensiva que no ha tingut continuïtat davant un equip que feia cinc mesos que no guanyava al seu camp i que, pel que s'ha vist, tindrà molt complicat mantenir la categoria.

El Mallorca haurà de reflexionar si no vol complicar-se la classificació en aquest darrer tram de la temporada. I si no ho vol fer, haurà d’intentar sumar els tres punts de dissabte a Son Moix davant el Mirandés, un equip que no hi té res a perdre però que a la darrera jornada només va deixar que l’Almeria l'empatàs.

Ricard Pla és periodista

stats