14/03/2021

El Mallorca deixa de ser invicte fora camp

2 min

Sporting de Gijón: cap derrota a El Molinón, sis empats, set gols en contra i equip més poc golejat en el seu camp. Trenta-dos gols a favor, en total, disset dels quals els ha fet el màxim realitzador de la categoria: Uros Djurdjevic, el davanter serbi que acaba de ser convocat per la selecció de Montenegro. Sense cap dubte, la internacionalitat de Djuka ha estat celebrada de la millor manera, marcant dos gols al Mallorca, que el situen com a pitxitxi, ara, amb dinou.

La premsa asturiana qualificava el partit de "test de càrrega" i el Mallorca, de "penya esmolada". El test ha sortit perfecte a l’Sporting, que, sense fer res més del que tocava, aprofitant un avís del VAR (gol de penal) i un regal de Fran Gámez, ha sumat dos punts importantíssims. Això de la "penya esmolada" no ho hem vist per enlloc, perquè el Mallorca ha perdut el primer partit fora camp víctima de les seves pròpies errades i d’una manca d’atac alarmant.

L’Sporting no ha tingut cap problema per defensar les poques arribades del Mallorca a la seva àrea. Ni un sol xut entre els tres pals amb un mínim de perill: unes vegades, per falta d’idees i unes altres, per la bona col·locació de la defensa asturiana, sobretot del central Babin. El francès, un altre veterà de trenta-quatre anys, s’ha apoderat de la seva àrea, però també, i com passa gairebé sempre en el futbol, el centre del camp ha estat clau en el joc que no ha fet l’equip de Luis García Plaza. I tot gràcies al jugador més veterà sobre la gespa, Javi Fuego. L’asturià de trenta-set anys ha estat essencial en aquesta zona, on no hem vist còmodes ni Salva Sevilla ni Baba. Tot el que passava enmig del camp era neutralitzat per Javi Fuego, sempre perfectament situat. A El Molinón, han desaparegut Dani Rodríguez, Amath, Antonio Sánchez, Álvaro, en definitiva, tots els qui se suposa que han de fer alguna cosa més que passar-se la pilota. Al Mallorca que hem vist a Gijón, li han faltat idees, profunditat i velocitat de pilota, i tot això només podia acabar en una derrota, com així ha estat.

L’entrenador mallorquinista ja advertia de l’eufòria que havia detectat. Doncs bé, aquest estat d’ànim ha tocat amb els peus a terra i el líder ha perdut gràcies a les seves errades, que podríem qualificar d’infantils. Naturalment, tot això pot capgirar-se amb una victòria davant l’Oviedo, dissabte a Son Moix. Veurem com ha afectat als mallorquinistes perdre la imbatibilitat fora camp.

stats