Opinió 20/12/2013

Llevau els estels de Nadal, és la llei

2 min

En la seva campanya de criminalitzar i sancionar tot allò que no els agrada, el PP va aprovar ahir la llei de símbols. No es podran penjar llaços quadribarrats als centres educatius. La llei és simbòlica en si mateixa, perquè no té cap utilitat tret de marcar territori; no nacional ni legal, ni tampoc públic, sinó púbic, com qui marca paquet o es pixa en les llibertats dels altres.

La justificació és que ningú no ha de sentir-se ofès als espais de tothom. Però la pregunta que se'n deriva és: a qui ofèn la senyera? A qui ultratja la llengua pròpia? Només fereix la dignitat dels qui la desconeixen, conscients que fan el ridícul en no haver-la apresa, en no saber ni la història ni la cultura de les Illes Balears.

L'equip de José Ramón Bauzá torna a mostrar-se empegueït de representar aquesta comunitat autònoma i vol convertir-la, en el sentit pejoratiu del terme, en una província d'Espanya. S'enorgulleix de la seva pròpia ineptitud amb la resolució de qui mana sí o sí, encara que no tengui raó. En comptes de regular el coneixement perquè sigui un bé de tothom i tothom l'estimi, intenta carregar-se'l i l'inutilitza. En comptes d'educar, menysprea allò que no té ganes d'estudiar. I enarbora la bandera de la indigència intel·lectual.

Arran d'aquesta barbàrie (ignorància barroera de les regles), no seria gens estrany que el PP exigís la retirada immediata dels estels de Nadal que hi ha penjats a les finestres d'algunes aules. No tan sols ho dictamina la nova llei, sinó que, segons les deduccions kafkianes a què ens té avesats el Govern, aquesta decoració nadalenca es podria confondre amb l'estelada. Només faltava que la icona del naixement del bon Jesuset fos interpretada pels alumnes com la guia que duu els tres Reis Mags d'Orient cap a la Independència.

stats