28/02/2021

El líder no afluixa

2 min

El de Logronyo no haurà estat, ni prop fer-s’hi, el millor partit de la temporada, però el Mallorca l’ha resolt de manera més pràctica que amb bon joc. Està clar: el líder no afluixa i continua marcant rècords, ja que és l’únic equip de Primera i Segona Divisió que encara no ha perdut a fora. En l’única jugada destacada del vespre, Antonio Sánchez ha fet un gol d’autèntic davanter centre. Tres punts més, després d’haver rebut un avís important dels locals i que, gràcies al VAR, la jugada de l’u a zero ha estat invalidada.

S’havia parlat poc del partit durant la setmana. De fet, molts dels comentaris s’han centrat en el record i la llegenda d’aquell ascens al vell Las Gaunas, el 18 de maig de 1986, quan Salva Sevilla just tenia dos anys.

Els mallorquinistes sabien que el rival no passa un bon moment: situat a la part baixa de la classificació, el Logronyès no havia de ser un obstacle. La plantilla i sobretot alguns jugadors han estat més pendents de les negociacions per renovar que del partit. Ara bé, qui no s’ha distret per res ha estat Antonio Sánchez, tot i que no ha firmat per quedar i sembla que estigui enfora de fer-ho. A Sánchez, no li podem qüestionar la dedicació i el compromís amb el club que fins ara li paga. La setmana també ha servit per recrear-se un poc en la victòria de diumenge passat contra l’Almeria. L’equip s’ha mirat al mirall i ha estat encantat de trobar-se atractiu; per això és el líder. I, evidentment, un líder indiscutible després d’haver passat per Logronyo.

No és d’estranyar que l’entrenador hagi insistit que l’equip no es pot relaxar ni creure que és superior a qualsevol rival, i sobretot voler anar de sobrat. Per això, tot aquest trull de les renovacions no són més que elements de distracció. En tot cas, el Mallorca només ha badat al principi de la primera part. Després, amb el gol de Sánchez, i a la segona part, ha sabut mantenir la concentració. Un aspecte del qual ha estat exemple Baba, un dels homes destacats del partit. Que el ghanès hagi tornat a l’equip és la millor notícia de la setmana (ja ho va ser fa vuit dies davant l’Almeria) i a Las Gaunas ha tornat a exhibir el seu gran potencial. Aquesta victòria del Mallorca no fa més que posar més pressió als perseguidors, sobretot a l’Espanyol, que aquest diumenge té un partit complicat a Gijón. Com també serà difícil el pròxim rival dels mallorquinistes, el Cartagena. L’equip de Rubén Castro vendrà de guanyar el Leganés amb un gol del jugador canari, un altre il·lustre veterà de 39 anys. Serà diumenge a Son Moix, a les 18.15 h. 

stats