20/03/2021

El líder entra en un sotrac de joc

2 min

Salva Sevilla ha celebrat els trenta-set anys rescatant el Mallorca d’una derrota clara. El migcampista andalús ha tret una pilota a pocs centímetres de la línia de gol i quan no hi havia ningú més a la porteria. Faltaven pocs minuts perquè acabàs un partit que els mallorquinistes han jugat molt malament i per al qual no han fet mèrits, si tenien intenció de guanyar-lo.

Tothom ho diu i sobretot ens ho recorda el cos tècnic: "No serà fàcil". De fet, no ho és gens, perquè el Mallorca comparteix objectiu amb molts altres equips. La magnífica primera volta queda enrere i tot el que ha fet fins ara té un gran valor, però les pròximes jornades ja seran determinants. Molts dels rivals voldrien trobar-se en la situació que té el Mallorca ara: líder en solitari i equip més poc golejat de la categoria. Li cal, però, mantenir el ritme i ser conscient que els obstacles sempre apareixen quan no en fas comptes. Després d’una ratxa extraordinària sense perdre fora camp, el primer avís va arribar la setmana passada a Gijón, on encaixà la primera derrota de la temporada. No ens vingué gens de nou, perquè el Mallorca fa setmanes que no juga al nivell a què ens tenia acostumats i va perdre davant el mateix equip que ahir no va passar de l’empat a la Nova Creu Alta, a Sabadell. 

És, més o menys, el que ha passat a l’equip de García Plaza, que no ha estat capaç de sumar els tres punts davant l’Oviedo, i encara gràcies que no ha perdut. És evident: el Mallorca perd pistonada i es manté en un sotrac de joc del qual sembla que tindrà mal sortir. Les idees s’han esvaït i l’equip travessa un bloqueig mental important. El segon avís ha arribat a Son Moix davant un equip ben armat en defensa i que no ha tingut cap problema seriós. Tots els intents de l’entrenador mallorquinista per revertir la situació han estat infructuosos, com tots els centres laterals. Sastre i Mboula s’han cansat de posar pilotes a l’àrea, que sempre han acabat al cap dels jugadors contraris i que eren majoria davant els propis. Una tudadissa d’accions en què han participat tots els davanters disponibles. El porter mallorquí de l’Oviedo, Joan Femenias, ha sortit de Son Moix sense passar gaire pena.

La travelada del Mallorca és important; ens deixa la sensació de veure un equip nerviós i amb poques idees. Ara tindrà una setmana més que llarga, perquè el pròxim partit no serà fins al dilluns 29 al camp del Fuenlabrada. L’equip madrileny és un dels quatre que han guanyat a Palma, a més d’eliminar el Mallorca de la Copa. 

Ricard Pla és periodista

stats