11/04/2021

Li basta quedar segon

2 min

Partit discret i victòria relativament còmoda del Mallorca davant el Lugo. L’equip de Luis García Plaza ha refermat la segona plaça de la classificació i ha obert una escletxa ben ampla de vuit punts amb el tercer, l’Almeria, que va perdre davant el Saragossa en un partit durant el qual va ser clarament perjudicat pel VAR. El Mallorca s’ha limitat a fer la feina i a continuar sumant de tres, tot i que no ha fet un joc espectacular. Segurament a aquestes alçades de la temporada tampoc no és qüestió de demanar exquisideses, perquè ara l’únic que compta són les victòries. El Lugo ha reafirmat la mala trajectòria que ha tingut fins avui i haurà estat el pitjor visitant, amb just dos partits guanyats fora camp i tenint els pitjors números de gols encaixats, que ara ja són 33.

El Mallorca, conscient de la inferioritat del rival, ha marcat quan encara no havien jugat ni un minut i molts de futbolistes no havien tocat la pilota. Encaixar un gol a partir d’un servei de banda diu molt de les febleses defensives d’un equip. El segon, sense venir d’una treta de banda, ha estat més o menys per l’estil: una pilota que cau a l’àrea i ningú no és capaç de rebutjar. Mollejo ha estat el més viu i s’ha apuntat el primer gol des que va arribar a Palma. El Mallorca, amb aquests dos gols, ha hagut d’enfrontar-se a una defensa de plastilina. No sabrem mai si el Lugo encara manté l’essència de quan l’entrenava Quique Setién: control de la pilota, domini, passades horitzontals, però gens de profunditat. En tota l’hora i mitja només han anotat una rematada entre els tres pals, que Reina, una vegada més, s’ha encarregat de desbaratar.

El partit no ha tingut grans jugades, però, a la segona part, el Mallorca ha canviat d’actitud gràcies a la reaparició de Mollejo i Álvaro, però sobretot a la de Ruiz de Galarreta. A partir d’aleshores, l’equip ha anat més tranquil, Dani Rodríguez ha pujat de nivell i, en general, no han hagut de patir pel resultat. Aquesta vegada, els canvis introduïts pel tècnic mallorquinista han donat un altre aire i els futbolistes han estat més fins. Això no vol dir que la victòria hagi estat fàcil, però conèixer altres resultats ha afavorit el joc i la concentració necessaris per sumar tres punts molt importants.

De cada vegada la temporada s’escurça i el Mallorca dissabte ha de viatjar a Castelló per enfrontar-se a un equip amb molts de problemes. Els “orelluts” juguen avui a Alcorcón un partit clau per fugir de la zona baixa de la classificació. 

Ricard Pla és periodista

stats