OPINIÓ
Opinió 22/11/2020

Sense gols només hi ha empats

2 min

PeriodistaAbans de començar, ja ens semblava que seria un partit d’empat. L’Sporting juga més bé quan no és a El Molinón i, si fa no fa, al Mallorca li passa el mateix. Són dos equips amb característiques similars i amb una manca d’encert clamorosa en les poques pilotes que aconsegueix fer arribar a l’àrea. L’equip de García Plaza ha tingut problemes, sobretot a la primera part, perquè el centre del camp ha estat ocupat i controlat per Pedro Díaz i Manu García, molt millors que Salva Sevilla i Ruiz de Galarreta. Una pèrdua de pilota de l’andalús ha acabat en targeta groga, i això l’ha condicionat per a tota la resta de partit. Això a banda, l’actuació de Galarreta ha estat totalment diferent de la que va fer a Girona, i el d’aquest diumenge segurament haurà estat el seu pitjor partit des que és titular.

No sabem si el Mallorca continua cercant davanter centre, però podria fer una telefonada a un vell conegut. Aquest home fa anys que va dir que acabaria la carrera esportiva jugant amb el Mallorca, el club que, segons ell, li ho va donar tot o gairebé tot. Ara diuen que Samuel Etoo, el màxim golejador en la història del Mallorca, fitxarà pel Racing de Múrcia, de Tercera Divisió. És evident que el camerunès, que el març de l’any que ve farà 40 anys, ja no deu recordar-se d’allò que va dir o prometre. Aquest fitxatge és el rumor que corre per alguna redacció esportiva, alimentat pel singular president del Racing de Múrcia, després que el seu equip s’hagi classificat per disputar la Copa del Rei i li hagi tocat enfrontar-se al Llevant. Morris Pagniello també ha comentat la possibilitat d’incorporar l’italià Antonio Cassano. Realment, tot pareix un poc exagerat. Ja se sap que en el futbol, com a la vida, tot és possible, però no creiem que Luis García Plaza demani incorporar Etoo per jugar l’eliminatòria de Copa contra el 'perillós' Guijuelo. El que sí que creiem que agradaria al tècnic madrileny és poder disposar de més poder ofensiu i de més gols a favor, una aportació que podria arribar, i que no arriba, de Prats, Àlex Alegria, Amath o Marc Cardona, que són els quatre que té a la plantilla.

Davant l’Sporting, hem tornat a trobar a faltar la clarividència i subtilesa necessàries per marcar. I, ja se sap: si no hi ha gols, a més de no haver-hi alegria, només es pot aspirar a no perdre, actitud que mantenen els mallorquinistes des que començà el campionat. La temporada és molt llarga, queden molts de partits i el Mallorca n’haurà d’afrontar un altre dimecres i en horari d’estiu (?): a les 21.30 h. Serà al camp del Cartagena, un equip de la part baixa de la classificació i que té 17 gols en contra, un dels que per ara n’ha encaixats més.

stats