22/10/2021

Farts de les lletres del REB, volem xifres

2 min

Electoralista, oportunista, estrateg... són alguns dels adjectius que el PSIB ha entimat aquests dies al PP per haver aconseguit tirar endavant la proposició de llei de la part fiscal del REB al Senat.

Sí, ja hi tornam a ser, tornam a parlar del REB –aquestes sigles amb personalitat pròpia que pareix que han de salvar l’economia de les Illes de tots els mals–. Però sembla que al govern de Pedro Sánchez li agrada bravejar de passar de les Balears (sí, el dogma que les Illes no havien rebut tant mai de Madrid és tan cert com que tampoc mai una pandèmia havia pegat una estocada tan grossa en aquesta terra).

No votar a favor de la tramitació del REB és una errada en majúscules. Com pot justificar el PSIB que vota en contra d’una mesura positivíssima per a la fiscalitat de les Illes, i més quan el PP s’ha limitat a fer un tallar i aferrar del text negociat entre els governs de Sánchez i Armengol i amb la benedicció del Consell de Ministres?

Ara serà el torn del Congrés. Esperem que el grup socialista no tingui la temptació de presentar una esmena a la totalitat per respecte als ciutadans de les Illes i al poder legislatiu. Si per ventura el PSOE considera que al Ministeri d’Hisenda se li’n va anar la mà en redactar l’avantprojecte desorientat per la proximitat de les eleccions autonòmiques del 2019, els socialistes tenen l’oportunitat de crivellar el projecte d’esmenes i convèncer els grups que els les votin. 

També és d’esperar que no facin gaire el ronser en ficar-ho a l’ordre del dia i allargar el termini de presentació d’esmenes perquè faria olor, sempre que no sigui perquè la ministra Montero l’empri de drecera per presentar un text nou que estigui realment disposada a complir, sense literatura. Tothom està marejat de veure tres lletres (REB) constantment, a les Balears volem veure xifres, i amb molts de dígits.

stats