OPINIÓ
Opinió 14/11/2020

Un exuberant Mallorca guanya el Girona

2 min

PeriodistaNomés per veure en directe el gol de Salva Sevilla s'ho ha pagat quedar davant el televisor. Sense cap dubte, per ara ha estat la millor jugada de la temporada i del partit. Començada per l'andalús, continuada per Amath amb una excel·lent passada, i acabada en una rematada magnífica que ha sorprès el Girona quan encara no havien jugat ni cinc minuts. Amb una gran exhibició de Ruiz de Galarreta, el Mallorca ha sabut mantenir la calma durant tot el partit i sobretot la tensió competitiva. La victòria, la tercera de la temporada fora camp, significa mantenir la segona plaça de la classificació, situar-se a dos punts del líder i ser l’equip més poc golejat de la categoria.

Una jornada més, hem tornat a veure la intervenció de Luis García Plaza en l'alineació inicial. Llevat de la baixa de Martin Valjent (convocat amb la seva selecció, Eslovàquia, tot i no haver jugat ni un minut) i la de Traikovsky, era previsible que l’entrenador mallorquinista pràcticament repetís el mateix onze inicial de fa una setmana contra la Ponferradina a Palma. Franco Russo ha estat el substitut de Valjent i, com ja ha passat altres jornades, el canvi no s'ha notat ni gens ni poc. El central argentí aporta una dosi de qualitat notable a l'hora de sortir amb la pilota controlada, a més d'una bona col·locació quan toca defensar devora el veterà i sempre segur Antonio Raillo. A Russo, l'han acompanyat d'entrada Amath per Marc Cardona i Olivan per Mboula. Segurament el tècnic mallorquinista s'haurà estimat més fer jugar Olivan (a més de per fer rotacions), perquè es pogués reivindicar davant el seu exequip. El català ha fet un bon partit. Les tres novetats no han trastocat gaire la idea inicial del tècnic.

Segurament l'empat de l'Espanyol a Fuenlabrada hagi esperonat els mallorquinistes, que han aconseguit retallar punts a l'equip català. La manera com han sortit a Montilivi ha estat totalment diferent de com ho feren davant La Ponferradina. El zero a u té molt de mèrit, perquè s'han sabut mantenir durant tot el partit i sense posar-se més nerviosos del compte. L'anul·lació del gol del Girona per part del VAR també hi ha ajudat. Volem destacar, això sí, una jornada més, la solidaritat que mostra l'equip en totes les línies. A la segona part, el ritme de joc ha baixat un poc, però la porteria de Reina, imbatut fora camp, no ha patit grans problemes. Podríem qualificar la victòria com de les prestigioses, davant un equip que també cerca tornar a Primera Divisió. Tres punts importants per rebre, la pròxima jornada a Son Moix, el tercer classificat: l'Spòrting de Gijón.

stats