Opinió 28/05/2019

A l’espera del Granada

2 min

PalmaPer a nosaltres no és habitual parlar del que encara ha de venir, però aquesta vegada sí que hem de dir que el Mallorca haurà d’esperar a diumenge que ve per ratificar la seva participació en la promoció d’ascens a Primera.

Aquesta és la conclusió que treim de la derrota d’aquesta jornada a Riazor. El cop dolorós s’ha produït en el darrer minut del partit, de penal i en una acció que Valjent s’hauria pogut estalviar, però es veu que pensar fredament quan l’àrbitre està a punt d’assenyalar el final del partit no és gaire bo de fer. El central eslovè, que fins aleshores havia tingut una participació brillantíssima, no ha sabut calibrar-se bé i la jugada ha acabat amb el gol de la victòria per a l’equip dirigit per Pep Lluís Martí. El tècnic mallorquí i exjugador del Mallorca encara es deu feu creus de com el seu equip ha aconseguit els tres punts, una suma que li podria donar opcions per classificar-se entre el sis primers. Martí ha estat espectador de les nombroses oportunitats que els mallorquinistes han tudat durant tota la segona part, sobretot la de Pervis Estupiñán, que un minut abans del penal ha enviat als niguls una acció que, si hagués sortit de les botes d’un altre jugador, segurament hauria estat gol. El Mallorca no ha jugat malament a Riazor, sobretot al segon temps, en què pràcticament ha dominat el joc, però perdre un pic i un altre la pilota en el centre del camp l’han condemnat.

L’equip de Moreno ha millorat, ha lluitat, però ha estat massa ingenu en moltes fases del joc, i aquests desajustaments, davant equips experimentats amb jugadors que han competit a Primera, solen tenir un preu molt alt. És el que ha passat amb la jugada del penal, quan pràcticament havia acabat el partit. Hem de recordar, però, que a la primera part els gallecs ja han creat bastant perill a l’àrea mallorquinista i que l’actuació de Reina ha tornat a ser fonamental per desmuntar-los. En definitiva, el Mallorca ha perdut una magnífica oportunitat per consolidar la plaça de play-off, sobretot perquè el Depor no ha estat superior.

El cronòmetre, com sabem, no té en compte aquestes circumstàncies i ara el partit a Son Moix de diumenge que ve és clau. I ho és tant per al Granada com per al Mallorca: per a l’andalús, perquè significaria pujar directament a Primera, i per al mallorquí, perquè té en joc la promoció d’ascens.

stats