OPINIÓ

L’escola pública no es corromp

La reculada de Vox respecte de la seva doctrinal visita programada per a aquest divendres 24 de gener a l’IES Can Peu Blanc de sa Pobla (el primer d’una llarga llista amb més de 50 centres) només pot ser rebuda com una bona notícia i una victòria parcial, que ens fa alhora recordar com d’important és mobilitzar-se i plantar cara quan el feixisme vol obrir-se pas i posar les seves urpes damunt l’escola pública. No ho han fet perquè no volen fer les seves ‘visites’ si no ho fan en horari lectiu i com una secció d’assalt.

En un principi, la resposta de la Conselleria d’Educació davant l’anunci que els diputats de Vox irromprien durant l’horari escolar a les aules dels centres públics per comprovar si els docents feien “adoctrinament” en les qüestions que més temen aquests qui odien les llibertats –l’educació afectiva i sexual, la coeducació, la igualtat de gènere, la llengua i cultura pròpies…– havia estat més que tèbia.

Però hi ha hagut una altra resposta ferma i clara que cal posar en valor per prendre’n nota: l’afortunadament reverdit moviment de les camisetes verdes, començant per la mateixa assemblea de l’IES Can Peu Blanc, va posar l’accent que el conseller Martí March i la seva Conselleria, així com la Mesa del Parlament, havien de defensar amb molta més fermesa els pilars bàsics de la nostra educació pública davant ingerències així per part dels veritables adoctrinadors confessos amants de les llistes negres.

Tot el que està passant és infame. Fa falta tenir un rostre de marbre perquè parlin d’adoctrinament els qui fa segles que adoctrinen. Record que ma mare i mon pare m’han explicat moltes vegades que quan anaven a escola de petits tenien una assignatura que es deia ‘Doctrina catòlica’ i una altra que era ‘Formació de l’esperit nacional’. És necessari, per tant, posar fre a tot això i posar en evidència el que realment significa el que vol fer Vox a les nostres Illes; perquè és molt semblant al que ja està fent a la Regió de Múrcia amb el pin parental, i molt semblant també al que fa a Andalusia i farà allà on governi, on tengui la possibilitat de pressionar les altres dretes, o allà on els governs progressistes no actuïn amb la necessària contundència.

Vox ja ha amenaçat amb accions legals i d’anar als tribunals amb aquesta habitual confiança que tenen que els jutges els donaran la raó, la qual cosa esperem que no es compleixi aquesta vegada. És imprescindible, per tant, el suport popular als claustres i assemblees de centre que estan responent amb negatives a admetre les irrupcions d’aquesta mena de policia política del franquisme espanyolista. I com s’ha recordat durant aquestes darreres setmanes per part de les camisetes verdes, que defensen ara i sempre la nostra escola pública: “Al feixisme, ni aigua”.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF