OPINIÓ
Opinió 14/04/2019

Un empat de vegades no és dolent

2 min

Mantenir les places de 'play-off' a aquestes altures de la temporada no està gens malament. Fins i tot ens atrevim a dir que està molt bé, després d'haver superat per un punt un dels equips favorits per a l'ascens. El Deportivo estrenava tècnic, el mallorquí Josep Lluís Martí, però no li ha anat gaire bé, perquè ha perdut al camp del líder per 2-1. Aquesta derrota forma part de les sorpreses que s'han produït aquesta darrera jornada, en què qualsevol partit podia acabar amb un dels tres resultats.

El Mallorca ha sortit aquest diumenge a Los Pajaritos com ho va fer al Nuevo Arcángel, i quan encara no havien ni jugat set minuts ja perdia. Només una badada i la manca de concentració de Sastre han fet que el Numància trobàs un regal en una pilota que segurament Reina hauria pogut controlar sense problema. Amb l'1-0, el Mallorca ha tornat a entrar en estat de xoc i no ha fet res destacable durant tota la primera part. Hem de suposar que en el descans, i per una de les portes de darrere, Vicente Moreno ha baixat als vestidors des de la cabina de ràdio on observava els seus homes i ha degut començar a donar-los ordres. Alguna cosa ha canviat: el Mallorca ha acaparat més la pilota, ha dominat el joc, però no arribava a tenir profunditat. Un retoc tàctic ha provocat un poc de desconcert en els locals. Lago Junior ha canviay de posició i els mallorquinistes han començat a fer jugades de perill per la banda dreta (no deu ser que Lago Junior hauria de jugar a la dreta?). Una de les accions del jugador africà –segurament ha estat el millor home de l’equip– ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa. No deu haver estat el gol més vistós de l'any –ben segur que no-– però podria significar moltes coses; i l'ha marcat el més espavilat de la plantilla i més veterà. Salva Sevilla feia molt de temps que no marcava, però aquest diumenge, gràcies a la seva visió de joc, el Mallorca no ha tornat de buit de Sòria. Un gol per continuar tenint esperança, essent el segon equip més golejador de la categoria i amb clares opcions de lluitar per l'ascens.

Aquest punt davant el Numància serà bo, si el Mallorca dissabte aconsegueix els tres davant l'irregular i sorprenent Rayo Majadahonda. Serà a Son Moix, a les vuit del vespre.

El títol, a tocar

L'Atlètic Balears ha confirmat, aquest cap de setmana, la bona ratxa que té, amb l'excel·lent victòria davant el Cornellà. L'equip català no ha tingut respostes davant el bon moment que viu el líder, que de cada vegada és més a prop del títol i de disputar el 'play-off' per pujar a Segona A.

stats