FORABROMES
Opinió 30/10/2020

Eliminar els puters

2 min

PeriodistaQUE LA MEITAT dels puters de les Balears cregui que les prostitutes ho són perquè hi passen gust és, dit clar i curt, repugnant. Quan una llegeix les dades que aboca l’estudi sobre la situació de la prostitució a les Illes, fet per la UIB per encàrrec de l’IBDona, es va encalentint fins al punt de pensar que tots els puters haurien d’intercanviar-se el lloc amb les prostitutes. Sabrien fins a quin punt es pot ‘gaudir’ que t’allunyin de ca teva amb promeses d’una vida millor i et trobis en una xarxa de tràfic de persones, carregat de deutes, tancat, esclavitzat pels proxenetes i havent d’aguantar que et penetrin tota mena de subjectes, un darrere l’altre, del matí a la matinada. D’això se’n pot gaudir? Au, a pondre.

És més, això que les prostitutes gaudeixen de ser-ho o, si més no, ho són per elecció pròpia és la via que tenen els puters per justificar-se, la via més barroera. En les seves fantasies estimulades pel patriarcat més abusiu, encara tenen nassos de pensar que la dona que paguen i sotmeten els escolta de bon grat, els dona afecte amb exclusivitat i fins i tot se’n pot enamorar. I això passa perquè no són capaços de veure la dona, no la veuen ni la volen veure. Si la veiessin, s’adonarien de la cara d’esgotament que el maquillatge no aconsegueix tapar, sabrien que ve de la pitjor de les fams, que per sortir-ne s’esclavitza de joveníssima i prendrien consciència que els seus afectes, aquestes dones, els tenen un altre lloc i n’han estat privades amb les pitjors maneres de la privació possibles. Aquesta és la lletja realitat que es constata amb dades: el 88,3% de les prostitutes de les Illes són estrangeres, un 64,9% prové de Llatinoamèrica; un 12,1%, d’Àfrica; un 5,4%, d’Europa Oriental, i un 2,5%, d’Europa Occidental (de les asiàstiques no se n’ha pogut saber res).

La prostitució no és una feina, és esclavitud i és violència. És fruit de la misèria d’una part de la població del planeta i de la idea que té una part dels homes de la sexualitat. La necessitat de sexe -podem admetre que ho és- no pot ser assaciada mitjançant víctimes. No cal dir que avui hi ha infinites maneres de satisfer-la sense víctimes. I les prostitutes ho són doblement, com a mínim objecte de tràfic de dones i violentades pels homes. També se sent a dir una altra cosa vomitiva: sense prostitució hi hauria més violacions. Els que ho pensen, sens dubte tenen un problema amb el seu sexe.

L’estudi esmentat deixa unes dades que la nostra societat no pot permetre. Com a mínim 90.000 homes paguen cada any per prostitució a les Illes. Una activitat il·legal força permesa i que, sobretot, no persegueix ni desemmascara els puters. Ens hauríem de mirar el model nòrdic que penalitza els puters. I ara que es parla sovint de canvi de model -i que Balears es també destinació de turisme sexual-, aquesta és una realitat que s’ha de canviar amb urgència. Hem de posar fi als puters. Pel bé de les dones sotmeses, però també per als homes que podrien trobar una sexualitat que no fes mal a ningú.

stats