03/06/2021

Efectes secundaris

2 min

La senyora F. té un dia rampellut i tota decidida se’n va a la perruqueria a tallar-se els cabells. Se’ls estava deixant créixer, però se n’ha atipat, la fan vella, sembla una lleona, amb aquest cap no pot anar.

A la perruqueria “l’agafen” de seguida perquè tenen un forat i n’és clienta, es va a tenyir i a "fer les metxes" allà cada tres setmanes (li creixen molt, els cabells, i els té forts i domables, sempre l'hi han dit). L’estilista l’ajuda a cordar-se la bata, la fa seure i, davant del mirall parlen d’un canvi, una cosa “còmoda” per a l’estiu. “Te’l tallaré en sec, que així veig millor com es comporta”, diu l’estilista. I afegeix: “Si cal, després, ja et faré una xampunada”.

Talla, s’ho mira i remira, i amb la navalleta li acaba d’arreglar les puntes. “És que a tu et queda molt bé tot el que sigui extremat”, fa, un cop ha enllestit. L'hi ensenya per darrere amb el mirall i la senyora F. exclama: “Súper!”. Paga, deixa la propina a la capseta de l’estilista i se’n va a treballar.

Però a la feina ningú no se n’adona, que s’ha tallat els cabells. Arriba a casa i els fills i el marit no diuen res. I això que a casa no va amb mascareta. “Demà els amics em diran coses a la porta de l’escola”, es diu. Però l’endemà els amics tampoc n'hi diuen res. “¿No em veieu res estrany?”, els pregunta, doncs. “Això anava a preguntar jo de mi”, exclama el senyor B. “¿No em veieu res estrany?” La senyora F. es mira el senyor B. No, no li veu res. Potser s’ha tallat els cabells, també? “Que m’he rapat!”, xiscla ell escandalitzat. La senyora F. mou el cap incrèdula. No s’enrecorda gens dels cabells que duia ahir el senyor B. “I a mi no em veieu res?”, mormola. “No”, fan tots.

I llavors ho entén. Tots els vacunats amb Pfizer que ja tenen posada la segona dosi s’han tornat mig invisibles. Podrien fer-se una cresta, posar-se arracades o anar despullats a la porta de l’escola que ningú els faria ni cas. És un efecte secundari, no sap si de la vacuna o de l’edat.

Empar Moliner és escriptora

stats