03/01/2022

Derrotat i desesperat

2 min

Aferrar-nos a la gran oportunitat que ha tingut el Mallorca en el minut noranta i que ha desbaratat Ter Stegen seria desvirtuar la realitat. El Barça ha controlat el joc durant els 90 minuts i l’equip de Luis García Plaza s’ha mostrat inoperant a les dues àrees. Entre el secretisme del Mallorca de revelar la identitat dels jugadors que han donat positiu de covid-19 i la transparència del Barça de dir el nom dels seus, hem passat la setmana especulant sobre quins serien els actors del primer partit de l’any 2022. A banda de les declaracions prèvies dels dos entrenadors, que es queixaven de l’estat físic de la plantilla, ens hem entretingut amb les notícies sobre la remodelació de Son Moix i de l’homenatge a Samuel Etoo. Al final, haurà estat el més destacat d’un partit que el Barça ha guanyat sense passar gaires penalitats.

És evident que el Mallorca pateix una crisi de resultats greu, però sobretot de joc. Començant per la porteria, Reina de cada dia està més insegur, i acabant per una davantera inexistent, els mallorquinistes encaixen la segona derrota consecutiva i tanquen la primera volta un poc més a prop de la zona de descens. A més, la jornada no ha estat gens favorable als interessos mallorquinistes, ja que la majoria de rivals directes han sumat punts.

Davant el Barça, no es poden fer valer grans excuses, perquè García Plaza ha pogut alinear un onze de titulars; per contra, Xavi Hernández ha hagut de fer equilibris, amb la plaga de baixes que ha tingut per presentar-se a Palma. El problema del Mallorca són les males sensacions que transmet. Davant el Barça, s’ha mostrat molt poruc i s’ha retut a la millor qualitat tècnica dels catalans. Amb el marcador a favor, l’equip de Xavi només ha passat per algun moment problemàtic cap al final, quan l’amor propi d’algun mallorquinista, com és el cas de Jaume Costa, ha inquietat un poc l’àrea de Ter Stegen. La resta s’ha convertit en un voler i no poder, i a demanar faltes inexistents a l’àrbitre. La realitat és que dirigir un partit a Son Moix sempre ha estat molt fàcil i guanyar-lo, com ha fet el Barça, també. Camp gran, gent enfora de la gespa, pistes d’atletisme..., tot són facilitats per als visitants. Ara el Mallorca ja comença a tenir urgència de punts, i el pròxim rival, el Llevant, també. No serà fàcil jugar davant l’equip que fins ara encara no havia guanyat cap partit. L’envit serà dissabte que ve a les 14 h.

Ricard Pla és periodista

stats