12/09/2021

Derrota previsible

2 min

PeriodistaUn històric, un clàssic, un dels tres equips de la lliga que mai no ha baixat a Segona Divisió. Els altres dos, com tots sabem, són el Barça i el Madrid. Aquesta és la targeta de presentació de l’Athletic Club de Bilbao. El currículum i un camp, el de San Mamés, que, encara que sigui nou, sempre s’imposa a molts de jugadors, que aquesta jornada possiblement hagi estat la primera vegada que hi hagin competit. El Mallorca fa deu anys que no guanya l’Athletic a “la Catedral”, i això és un condicionant més per a un partit que, en principi, té color de local. I de moment la història continua. El Mallorca encaixa la primera derrota de la temporada, una derrota previsible perquè l’equip basc ha estat i està un escaló o dos per damunt dels mallorquinistes. 

Els de Luis García Plaza han competit amb dignitat, han fet el que han pogut, però amb dos detalls, que es converteixen en dues badades defensives, els locals han sumat els tres punts. Així és la Primera Divisió i així són els jugadors d’Euskadi, els que tenen un gen especial que els fa lluitar en tot moment i a totes les zones del camp. Un gen que es deu conrear a Lezama, perquè alguna cosa s’ha de notar en un equip que mai no ha baixat de categoria. 

La majoria d’accions en el cos a cos han estat a favor dels locals. A partir d’encaixar el primer gol, el Mallorca s’ha enfonsat i no ha tengut la més mínima possibilitat ni tan sols d’empatar. L’entrenador mallorquinista sembla que no ha estat gaire encertat ni amb l’alineació (no s’entén gaire deixar Salva Sevilla tot el temps a la banqueta) ni en els canvis que s’han fet massa tard. Ni un sol jugador, llevat de petits detalls del sud-coreà Lee Kang-in, no ha aportat res al joc ofensiu de l’equip. Fer Niño ha estat magnífic en feines defensives i desaparegut en les ofensives. Take Kubo, molt enfora del centre del camp i sense rebre cap pilota en condicions de ser jugada. I a tot això l’actitud, la veterania i un millor posicionament de l’Athletic han fet que el Mallorca hagi tornat a Palma amb dos gols encaixats, la primera derrota i amb molts de deures per fer. 

El pròxim visitant de Son Moix, el Vila-real, no és precisament un equip que estigui dissenyat per mantenir la categoria, tot el contrari. L’equip d’Unai Emery pot ser que tengui característiques semblants al Betis, però s’haurà de picar molta pedra per treure el tres punts. Serà diumenge que ve a una hora gens futbolística; de fet, és més per estar peus davall taula que per mirar un partit. Les dues del capvespre. Coses dels horaris de la lliga i de les televisions. 

stats