I AQUÍ

Entre la còpia i l’original, què triaríeu?

Imaginau que sou davant del prestatge d’una botiga on hi ha dos productes gairebé iguals, que prometen el mateix i tenen un preu idèntic, però sabeu que un és la còpia de l’altre. Quin triaríeu? La majoria no tindreu gaires dubtes:pensareu que els fabricants del més antic fa més temps que s’hi dediquen, varen tenir la idea i, per tant, per poc que sigui, en sabran més de fer-lo. Fins i tot és probable que, si cercau aquesta mena de producte el nom de la còpia ni se us passi pel cap. I si la còpia la fabrica una marca més vella, però que abans es dedicava a fer un altre producte que mai no us va arribar a convèncer del tot, encara triareu més segurs. Idò sembla que amb Vox i el PP podria acabar passant alguna cosa així.

Espantats pels resultats de les eleccions andaluses i empesos per Pablo Casado els populars emulen el discurs extremista de Vox. I ho fan fins a nivells gairebé ridículs, sobretot a les Balears, on els encapçala un candidat, Biel Company, a qui fins fa poc se’l considerava de perfil més regionalista. Si aquesta és la via per frenar una fuga de vots, sembla que no van pel bon camí. Intentant tapar un possible forat n’obriran un altre pel centre i alhora es converteixen en la còpia del prestatge de la botiga: a qui convencen els arguments de Vox, per què no hauria de votar-los? Quins arguments té per triar el PP?

Sigui com sigui aquest procés de radicalització servirà perquè els populars es mostrin tal com realment són, darrere de la màscara del regionalisme que de tant en tant fan servir. Els ciutadans de les Illes Balears contraris als arguments de l’extrema dreta en podran prendre nota i actuar en conseqüència a les urnes.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF