03/09/2021

El certificat QR, el passaport de la tranquil·litat

2 min

La immunitat Covid no te la garanteix res, però entrar dins un espai on t’obliguen a presentar el Certificat covid digital de la UE et dona una tranquil·litat considerable.

Aquesta setmana les Illes Balears treien pit en comprovar que s’han recuperat dos de cada tres viatgers internacionals dels que vengueren el 2019. Fantàstic, res a dir, tot i que és mal d’entendre que els empresaris turístics no peguin bots d’alegria després de veure com la temporada turística es va encetar a mig gas. 

En tot cas, i anant al tema, hauria de ser molt preocupant per a les autoritats illenques el fet d’haver pregonat pertot que “les Balears són la destinació turística més segura de la Mediterrània” i comprovar que el passaport covid que Pedro Sánchez va presentar a bombo i platerets a Fitur no es demana per enlloc. Ja sabem que no és culpa del Govern illenc ni de cap altre executiu autonòmic. Ho han intentat exigir, però els tribunals els diuen que res de res, que amb la legislació actual no ho poden fer.

Emperò la pregunta és, per exemple, com queda un italià que arriba aquí i comprova que pot pasturar pertot sense que li demanin res quan a casa seva no pot fer ni una passa sense haver de mostrar el QR?

A Itàlia no és que no es pugui entrar a cap museu o centre d’interès si no estàs vacunat, és que fins i tot és un reclam dels restaurants per demostrar que el seu establiment és un lloc segur, lliure de covid. No es pot passar la porta sense verificar el codi QR i demostrar que no es té febre.

La temporada turística s’acosta a la recta final. No seria interessant que els turistes, en arribar a casa seva, poguessin contar que anaven segurs mostrant el passaport covid a cada passa? Pot ser que qualque viatger que dubtàs entre venir a les Balears o triar un altre indret vengués aquí amb els ulls clucs. 

stats