31/07/2021

Casado aixafa la festa a Prohens

2 min

Era tot perfecte , el que es diu un congrés a la búlgara amb totes les lletres. Tot cuidat al mil·límetre, un vídeo emotiu d’ençalcament a la imminent ‘lideressa’ va ser el peu perquè una Marga Prohens radiant sortís a l escenari vestida de blanc i amb talons vermells per trepitjar fort.

Combinava l’emotivitat –recordant els seus padrins que suaven darrere una barra per donar un futur a la família, donant les gràcies a les seves amigues de veres que anaven orgulloses a fer-li costat malgrat que no combreguen amb les seves idees –mentre llançava els seus principis, sense casar-se amb ningú. Prohens en pura essència. Ho feia amb la mateixa harmonia amb la qual anava jugant amb el català i el castellà per no ofendre cap sensibilitat de partit o conscient que les teles estatals la tenien punxada.

Tot anava com una seda fins que el convidat estrella –ovacionat pels renouers de la sala– va amollar la perla: “Aquí no es parla català, parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc”. Els ensenyats del PP, més d’un s’ha de dir i dona consol, veieren el desastre a l’instant. Com va poder ser tan piròman? No veu als passadissos del Congrés que els bilingües dels territoris de parla catalana xerren sense necessitat de traductor? Era tan senzill com fer un exercici d’observació! No va poder informar-se prèviament i veure que el PP de les Illes va passar de llis sobre aquesta qüestió? Ell, tan constitucionalista, no va poder demanar què en diu l’Estatut?

El PP de les Illes, després de la penitència de Bauzá, no es mereixia aquest calvari i els illencs que escoltaren Casado tampoc es mereixen sentir com Prohens vol fer creure que Casado no va dir el que va dir. Prohens ha de tenir l’autoritat absoluta per entimar al seu líder que és un ignorant, explicar-li la realitat i que el faci sortir com va fer Joan Carles I i digui: “Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir”.

stats