29/10/2022

Una cantada, un gol i un empat

2 min

El Mallorca empata un partit que tenia perfectament encarrilat gràcies a una errada monumental del porter Rajkovic. L’internacional serbi s’ha empassat una passada que tenia com a objectiu cercar algun company de Lazo, autor del surrealista gol de l’Espanyol. Ni el mateix jugador s'ha cregut com la pilota entrava pel pal contrari davant la mirada contemplativa de Rajkovic. Ha estat una de les poques accions ofensives, si es pot qualificar d’aquesta manera, que ha tingut l’Espanyol després que Muriqi hagi fet l’u a zero a l’inici del segon temps. El Mallorca ha estat clar dominador a partir del gol del kosovar i només el regal de Rajkovic ha donat aire als visitants. L’empat ha caigut com una llosa a l’equip de Javier Aguirre i en el mateix entrenador que ha acabat sent expulsat com el defensa Maffeo. Dos protagonistes indirectes, que no eren sobre el terreny de joc, han enfilat el camí dels vestidors per la impotència de veure com s’escapaven dos punts. Però l’equip també s'ha mostrat frustrat i no ha sabut respondre a la possibilitat de fer el dos a u.

A tot això, una vegada més, les decisions arbitrals no han estat del costat dels mallorquinistes que han reclamat un penal d’Olivan sobre Angel que semblava, com a mínim, dubtós. A partir d’aquí els nervis, les queixes i el VAR sense actuar com demanaven els jugadors del Mallorca. Cada setmana es tenen motius per qüestionar la fiabilitat del VAR. Tothom, i sobretot els jugadors, es demanen quan ha d’intervenir una eina que ha de servir per fer justícia. També la pregunta és qui comanda: el VAR o l’àrbitre principal? Per què es revisen algunes jugades i altres no? Massa preguntes, massa criteris diferents que provoquen un desconcert monumental als protagonistes, sobretot si se senten perjudicats. En l’acció d’Olivan sobre Angel, semblant a molts altres partits, com a mínim, és revisable. Però els àrbitres també formen part de l’espectacle i s’equivoquen com ho fan els defenses, porters i davanters. La realitat és que el Mallorca perd una bona oportunitat d’estirar-se a la Lliga gràcies a una errada d’un jugador i a una possible d’un àrbitre. Segurament l’Espanyol no es mereixia l’empat, però a vegades el Mallorca tampoc.

Ara la pròxima sortida serà viatjar a Vila-real, l’equip que acaba d’estrenar nou entrenador, que juga bé, però que a vegades és una incògnita. Serà diumenge que ve a les 18.30 h.  

Ricard Pla és periodista

stats