26/01/2022

Nosaltres som els bons

2 min

Que Vladimir Putin no és una germana de la Caritat ho sabíem des que es va fer públic un currículum que el vinculava al KGB. No és que aquest fet ominós fos imprescindible per traçar el seu perfil, però sí que el completava amb els trets més sinistres. No et feies del KGB per defensar els drets humans. Des que rebé la corona de mans d’aquell gató de nom Borís Ieltsin, la seva carrera no ha fet sinó acumular materials tòxics amb l’objectiu de ser temut per la UE, els EUA, l’OTAN i qui sigui que vagi de Matasetzes per l’esfera terrestre. És una mala peça al teler de la humanitat, un malson sense possible despertar feliç.

En aquesta part del món (que entenem per Occident) ho sabem, que Putin és la gran amenaça per a la pau. Aquestes setmanes de sotsobre, Occident no ha hagut de fer cap guerra civil per unificar l’esperit de la ciutadania en la tria de l’enemic. Tots sabem que l’enemic és Putin i no hem de perdre temps en disquisicions que ens menarien fatalment a la discòrdia. Com és natural, hem interioritzat que, en aquestes circumstàncies, a la maldat de l’enemic hi correspon una equivalent bondat per la nostra part. Així, els EUA, l’OTAN, la UE som els bons. També el govern europeista d’Ucraïna, que, a més, és la víctima. Podem començar la guerra en voler, amb la seguretat que la raó –i Déu, per què no?– està de la nostra part. La nostra actuació en aquest assumpte i en els seus orígens és nítida, clara, transparent, com aigua d’alpina font. És igual si l’actual govern d’Ucraïna té el seu origen en un cop d’estat amb la participació necessària de bandes de nazis. A Occident no va parlar quasi ningú de cop d’estat, ergo no ho va ser. Tenim aquesta gran virtut, aquí, definim cada dia el món de la manera en què s’ajusta millor als nostres interessos. A posta som els bons.

I n’estam orgullosament convençuts i satisfets. Cada dia ens miram al mirall i ens hi veim com societats justes i solidàries. Com podríem ser dolents si, a més, és un pecat?

Guillem Frontera és escriptor

stats