OPINIÓ
Opinió 29/10/2020

Bona trajectòria: vuit jornades sense perdre

2 min

PeriodistaSembla que el Mallorca hagi posat fi al dilema de la falta de gol. En dos partits, contra l’Alcorcón i el Màlaga, n’ha sumats cinc, un més dels que havia marcat en les jornades anteriors. La victòria davant l’equip malagueny la podem qualificar "de prestigi". Són dos equips que no fa gaire jugaven a Primera, i aquest detall de vegades es nota. El Mallorca ha fet un partit seriós, amb tots els homes concentrats, i l’ha guanyat amb solvència i merescudament. És la primera vegada aquesta temporada que passa dels dos gols a favor. És una llàstima haver de trobar-hi un emperò: el gol en contra que ha marcat Pablo Chavarría –un jugador que l’any passat va passar totalment inadvertit a Son Moix– és totalment immerescut. La trajectòria de l’equip de Luis García Plaza és, de moment, impecable, ja que suma vuit jornades seguides sense perdre, dues victòries consecutives en tres dies i consolida una tercera plaça il·lusionant. Davant el Màlaga, hem vist moments de bon futbol i jugades i possessió de la pilota amb criteri, a més d’una bona pressió dels puntes als defensors visitants. En aquest sentit, la feina d’Amath, a més de marcar, ha estat impagable. Com també ho ha estat la de Dani Rodríguez, amb un magnífic gol a passada de Cufré. L’aportació del gallec és imprescindible per a aquest equip i també la feinada dels centrals Raillo –ha marcat un bon gol– i Valjent, acompanyats d’un concentrat Joan Sastre.

Les temporades passades es donava molta importància a la feina en accions a pilota aturada, però el Mallorca no en va treure gaire profit. Enguany, amb una nova direcció tècnica, ja ha marcat tres gols d’estratègia i en partits diferents. Encara que el d’Amath hagi vengut d’un rebot, la jugada prèvia ha estat planejada amb tota la intenció.

Ara és quan es veu que un entrenador que té perspectiva i pipella sap manejar un vestuari i sobretot una plantilla. En les circumstàncies actuals, en plena pandèmia, parlar de canvis a qualsevol alineació no hauria de representar cap problema i sembla que Luis García Plaza ho sap gestionar de manera adequada. És quan allò de "no hi ha titulars ni suplents" té tot el sentit. Treure el màxim rendiment de tots els futbolistes és una de les obligacions de qualsevol tècnic. La victòria davant el Màlaga arriba en un bon moment perquè el Mallorca viatgi a Saragossa diumenge. Serà un altre partit complicat entre dos ex de Primera; un enfrontament que els locals hauran d’envestir amb serietat molt ferma, ja que han perdut davant el Mirandés per la mínima i són a la part baixa de la classificació, tot i que amb dos partits menys.

stats