OPINIÓ
Opinió 12/12/2020

La bona gestió d'una plantilla

2 min

PeriodistaA manca de futbol i en una gespa de Butarque exageradament regada, ens quedam amb la bona gestió que fa Luis García Plaza de la plantilla. Aquest dissabte, contra el Leganés, ha tornat a fer canvis a l’onze inicial i el resultat s’ha notat amb la suma de tres punts més, que signifiquen arribar a la impressionant xifra de quaranta-un i mantenir el lideratge de la Segona Divisió. N’hi haurà que diran, naturalment, que el Mallorca ha guanyat aprofitant la inferioritat numèrica del Leganés, però d’això no en té gens de culpa l'equip. El joc que ha oferit no ha estat dels més vistosos de la temporada, perquè han estat dos equips que s’han respectat molt, i hi hem intuït més la consigna de no perdre, o de no arriscar, que la d’intentar guanyar. Però les coses han canviat amb l’expulsió de Rober Ibáñez, que el Mallorca ha sabut gestionar. No hauria estat la primera vegada que un partit d’aquestes característiques acaba amb victòria de l’equip perjudicat o, si més no, amb un empat.

La setmana ha tingut diferents protagonistes amb passat mallorquinista. Després que hagi jugat en equips inferiors i en totes les categories, el mallorquí Josep Lluís Martí encara no ha entrenat el Mallorca. Martí, una persona exquisida, ja ha dirigit diversos equips de Segona Divisió (Tenerife, Deportivo, Girona i, ara, Leganés) i aquest dissabte s’ha retrobat amb el seu antic equip, però les coses no li han sortit gaire bé, i a més, ha estat amonestat.

L'altre exmallorquinista és Pierre Webó, un exdavanter magnífic a qui hem enyorat molt. Webó ha estat el centre involuntari d'una polèmica clarament racista per les paraules d'un àrbitre, el romanès Coltescu (que ja han expulsat de la UEFA), en el partit de Champions disputat a París. Webó, que ja va rebre insults quan jugava a la La Liga, ha tingut el suport i solidaritat del seu club, l’Istanbul, i dels futbolistes del Paris Saint Germain, que es negaren a continuar jugant. Ha estat l’acte més potent de boicot que s’ha viscut en un camp i en un partit de futbol de la Champions.

Pel que fa al Leganés-Mallorca, només podem rescatar-ne el gol d’Amath, un jugador que en general sembla que passi inadvertit, però que aquest dissabte ha estat el millor, tant pel gol que ha marcat gràcies a una passada de Prats com per l’actitud. Una nova victòria del Mallorca fora camp i per la mínima en un partit gris, durant el qual, segons la televisió, només s'han produït tres ocasions de gol. Un balanç molt magre entre dos equips que aspiren a tornar a la Primera Divisió. A mitjan setmana, hi ha partit de Copa, a la Península, contra el Guijuelo de Salamanca, i, dissabte capvespre, a Son Moix, contra el Fuenlabrada, el darrer partit de l'any.

stats