26/02/2022

Amb bon joc no n'hi ha prou

2 min

El fet que un equip arribi a tenir catorze córners a favor i intentar més de vint xuts a porteria ja veiem que no vol dir absolutament res. Això és, més o menys, el que ha passat al Mallorca davant un ultradefensiu València, que ha jugat al més pur estil Bordalás, segurament un dels entrenadors més poc simpàtics de la lliga. De simpàtic, sí que ho és Luis García Plaza, que ha estat expulsat pel col·legiat Figueroa Vázquez en un arbitratge lamentable, que també ha engegat Ilaix Moriba i un membre de la banqueta del València. No sabem si l’expulsió de l’entrenador del Mallorca és justificable, però estam segurs que no ho és que passi tot el partit demanant targetes grogues a cada falta que rebien els seus jugadors. Amb aquesta actitud, García Plaza no ha ajudat gaire el seu equip, que s’ha vist impotent davant el plantejament que ha fet el seu col·lega.

El València venia d’encaixar una golejada a Mestalla davant el Barça i Bordalás no ha tingut cap inconvenient ni gens de rubor per alinear tres centrals i el que fes falta per endur-se els tres punts. Si el que només interessa és la victòria i al preu que sigui, n’hem tingut una prova a Son Moix amb aquest València, que, llevat de l’espectacular gol de Paulista al minut tres, no ha fet absolutament res més que defensar-se a la perfecció davant un impotent i frustrat Mallorca. Els mallorquinistes ho han intentat, però, com en altres partits, els ha faltat molta punteria i una dosi de tranquil·litat cada vegada que han entrat a l’àrea. La reaparició de Paulista després de quatre mesos sense jugar no només ha estat clau per marcar el gol, sinó també perfecte en el marcatge a Muriqi. El davanter centre kosovar ha tingut poques opcions i les escasses pilotes que li han arribat han estat molt forçades. A l’equip de García Plaza no li podem retreure res, perquè ho ha intentat des de tots els racons del camp, però de vegades això no basta, sobretot davant un equip que ha defensat cada pilota jugant al límit del reglament, com juguen tots els equips dirigits pel tècnic alacantí.

Si els de Mestalla s’han curat les ferides de la darrera golejada, ara haurà de ser el Mallorca qui se les haurà de guarir davant la Reial Societat a Son Moix dimecres en el partit que en el seu moment va quedar ajornat. 

Ricard Pla és periodista

stats